9/21/2020

Tortosa Turisme programa diferents activitats per al Dia Mundial del Turisme

Des de l'àrea de turisme de l'Ajuntament de Tortosa s'ha presentat la campanya "El viatge comença aquí" que pretén promocionar la ciutat en motiu de la celebració del Dia Mundial del Turisme que té lloc el proper diumenge 27 de setembre.

Per a l'ocasió s'han planificat una sèrie d'activitats per a tot el cap de setmana amb col·laboració de les empreses turístiques i associacions culturals de la zona com Lo Sirgador, Conficon Turisme, Visitur, els Amics dels Castells, Terra Enllà i Els Miquelets.

L'activitat més destacada és la recreació de Els Miquelets a les Avançades de Sant Joan i al fortí del Bonet dissabte 26 a les 17h de la tarda i diumenge 27 a les 10h. Aquesta actuació es farà per suplir la cancel·lació de totes les activitats que s'haurien hagut de fer en la recreació del Setge de Tortosa el passat mes de març i que es va haver de cancel·lar per l'esclat del Covid-19.

Dissabte a les 11h es podrà gaudir d'una visita guiada a les muralles medievals per part dels Amics dels Castells, als Jardins del Príncep. I també als Jardins es farà l'activitat familiar del Joc de les Cultures a les 11:30h.

El mateix dia, a les 19h de la tarda, tindran lloc les projeccions dels documentals guanyadors del Terres Festival a l'Aula Didàctica del Museu de Tortosa, mentre que, a les 20h es farà un tast de vins, gentilesa d'Altavins, amb una actuació de The Major Rose Band a la Plaça de l'Absis.

Diumenge hi haurà una nova interpretació del personatge de Sant Vicent Ferrer a l'obra teatral dels Reials Col·legis (11h i 12h) i un concert-vermut amb Albino Tena i les cerveses de Lo Gambusí als Jardins del Príncep.

Per la seva banda, el vaixell turístic de Lo Sirgador oferirà dues sortides especials al preu de 6€ per a tots els ciutadans de Tortosa que vulguin pujar-hi. Les rutes tindran una durada d'una hora i seran divendres 25 a les 17h i diumenge 27 a les 19h a la posta del Sol.

En el marc de la presentació de la programació, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha aprofitat l'ocasió per donar a conèixer les dades del turisme que ha tingut la ciutat al llarg d'aquest estiu i que s'han vist també condicionades per la crisi del Covid-19. Així doncs, les pernoctacions als hotels de la ciutat han estat d'un 75% d'ocupació, mentre que a les cases rurals s'ha arribat al 100%. Pel que fa a les dades de l'Oficina de Turisme del Museu de Tortosa, cal destacar que han rebut menys visites que al 2019, representant que un 70% d'aquestes han estat de turistes procedents d'altres punts de Catalunya, un 24% d'Espanya i només un 6% de procedència internacional.

Per últim, cal recordar que l'assistència a totes les activitats programades per a la celebració del Dia Mundial del Turisme és limitada i que, per tant, cal fer-ne una reserva prèvia a través del correu de turisme@tortosa.catTortosa, Terres de l'Ebre, 18 de setembre de 2020Redactat per: Irene López