9/10/2020

“Montserrat: “La Catalunya postpandèmia ha de continuar sent una Catalunya industrial”

El diputat Alfons Montserrat ha intervingut al Ple del Parlament, com a portaveu d'Esquerra Republicana, en el debat sobre política industrial que s'ha produït avui. Montserrat ha afirmat que "la Catalunya postpandèmia ha de continuar sent una Catalunya industrial, que competeixi en valor afegit i no en preus; basada en el coneixement i no en la mà d'obra barata; i amb una indústria dinàmica, innovadora i sostenible, tant econòmicament com ambientalment".
El diputat ha defensat "una nova planificació industrial, més sostenible, orientada cap a una economia circular, amb visió global, innovadora i tecnològicament avançada". A més ha recordat que cal seguir treballant amb eines, tan essencials, com el Pacte Nacional per a la Indústria.
Montserrat ha advertit l'important que és "tenir un Estat que no ens jugui a la contra", tot recordant que el Departament d'Economia i AQR-Lab han quantificat la pèrdua del PIB català en 9,8 punts a causa de la falta d'infraestructures i inversió de l'Estat espanyol.

Entre els reptes que ha d'afrontar el sector industrial el diputat republicà ha anomenat la d'adaptació de les pràctiques al combat del canvi climàtic, la revolució digital i garantir unes condicions de treball dignes. En aquest sentit ha "exigit al govern espanyol la derogació de la reforma laboral" i s'ha solidaritzat amb els treballadors que estan lluitant per mantenir els seus llocs de treball a les plantes de Nissan, Saint Gobain i Bosch. 

"És mitjançant el diàleg, la negociació i la concertació com s'estan afrontant i afrontaran els reptes actuals i futurs de la indústria catalana". Ha afirmat Montserrat.

El diputat també ha volgut insistir en el paper que ha de jugar l'Agència Catalana d'Energia en el camp industrial: "ha de ser una eina important de governança que lideri un nou model energètic 100% renovable, 100% democràtic, de km 0, i sobretot, que actuï amb la participació del territori". Ha dit.