9/21/2020

La Xarxa Amposta reprèn el teatre familiar amb la companyia La Pera Llimonera i la seva obra “Baobab”

El grup Xarxa Amposta reprèn la temporada de teatre familiar amb l'obra que es van veure obligats a suspendre el passat mes de març per la declaració de l'estat d'alarma, arran de la Covid 19.

Per tant la companyia de teatre La Pera Llimonera interpretarà l'obra "Baobab" aquest dissabte 26 de setembre, a les 18.00 h al'Auditori de la Unió Filharmònica d'Amposta.

Anna Palacios, vicepresidenta de la Fundació Xarxa d'Espectacles Juvenil i Infantil de Catalunya, ha afirmat que "malgrat la situació que vivim no podem aturar ni la cultura ni l'educació, i reprenem la temporada amb una història de plena actualitat, la dels milers de refugiats que fugen de les guerres i de la fam".

Segons l'ampostina,"a més en aquesta primera obra ho farem amb un preu simbòlic d'un euro per entrada, que destinarem al projecte Emma d'investigació sobre el càncer de mama, fomentant així també la visualització d'aquesta iniciativa".

La Xarxa Amposta també ha fet saber que la següent obra que ha programat per aquest any és "On vas, Moby Dick" del Centre de Titelles de Lleida que es podrà veure el diumenge, 25 d'octubre, a les 18.00 h a l'Auditori de la Filha. En aquest cas les entrades es podran adquirir a http://xarxaamposta.fila12.cat

Baobab

Pel que respecta a l'obra d'aquest dissabte vinent la companyia La Pera Llimonera, després de 25 anys de carrera, amb una mirada plena de sensibilitat pel món que els envolta, ha triat la història de milers de refugiats fugint de les guerres i de la fam. Amb "Baobab" posen en escena la vivència de perdre la casa i marxar de la terra on han viscut. L'origen de la humanitat és a l'Àfrica, com el de l'arbre mare d'aquest continent, al que li diuen Baobab. Un arbre amb profundes arrels i grans dimensions per poder viure a dins. Una casa.

"Baobab" és un homenatge a totes aquelles persones, grans i menuts, que la violència dels conflictes armats ha obligat a deixar la seva terra. Així "dos manters", refugiant-se d'una gran tempesta explicaran una història, una vivència aterridora, quan una guerra deixa sense casa a un bolet i a un esquirol. Una crua realitat però tractada amb molt d'humor.

Aquesta obra, interpretada per Sergi Casanovas i Pere Romagosa, i dirigida per Toni Albà, ha rebut el Premi del públic al millor espectacle de la Mostra d'Igualada (2019) i Premi Xarxa Alcover (2019).