9/10/2020

Es detecta un brot decoronavirus a l’Hospital Santa Tecla que afecta 8 sanitaris i 1pacient

L'Hospital Santa Tecla de Tarragona va notificar dimarts 8 de setembre de l'aparició de diversos casos positius de coronavirus entre el personal sanitari de la tercera planta hospitalària del centre. Es realitza un cribratge als pacients ingressats a partir del qual es confirma un cas asimptomàtic amb una PCR positiva. El nombre de casos confirmats fins al moment són de 8 sanitaris i d'1 pacient.


El 2 de setembre un professional inicia simptomatologia compatible, se li fa la PCR i es confirma el diagnòstic. Arrel d'aquest resultat s'analitzen els contactes estrets, fent PCR a un d'ells, que resulta també positiu. A partir d'aquests dos casos es fa un cribratge a tots els treballadors de la planta, confirmant-se 6 professionals més positius.


S'ha realitzat un cribratge entre tots els pacients ingressats a la tercera planta i es detecta un pacient asimptomàtic amb una PCR positiva.


Mesures preses a l'Hospital


L'Hospital Santa Tecla de Tarragona ha desinfectat la planta i continua amb l'activitat. La Xarxa Sanitària Santa Tecla està realitzant l'estudi entre els treballadors, pacients ingressats i pacients donats d'alta des de l'inici del brot.


Avui dia 10 de setembre s'ha començat a recollir mostres per fer PCR a tots els pacients donats d'alta en els 14 dies abans de la detecció del primer cas.