9/01/2020

El Quartet Mèlt, Ignasi Blanch i Josep Ollé presenten una nova creació artística després del confinament

L'il·lustrador Ignasi Blanch, juntament amb el compositor Josep Ollé i el Quartet Mèlt, crea un vídeo artístic després del confinament. Amb un missatge d'amor a la vida, han presentat una versió de la cançó "Immortality", inclosa a l'àlbum "Liv On" d'Olivia Newton-John, Amy Sky i Beth Nielsen Champan, il·lustrat per Blanch. La creació del vídeo, tant d'imatge com d'edició, ha anat a càrrec de la periodista Rut Queralt, i de la mescla de so se n'ha encarregat Adrià Martínes.


Aquest projecte naix de la iniciativa d'Ignasi Blanch, qui manté una estreta amistat amb Olivia Newton-John. Blanch és l'il·lustrador del llibre CD solidari "LIV ON", de l'Olivia Newton-John, i editat per l'editorial Flamboyant. L'estiu passat l'Olivia es va desplaçar a Barcelona per celebrar amb Blanch la sortida del llibre i, un any després, ell ha volgut fer-li un real personal i sincer.


Després del vídeo "Núvols" - creat durant el confinament amb Ollé, Queralt i Oriol Quintana, baríton del Quartet Mèlt – Blanch proposa fer una nova col·laboració basada en la pluralitat i la suma de llenguatges artístics com a base de la creació, partint de la música i acompanyant-la amb il·lustracions. Josep Ollé ha fet un arranjament d'"Immortality" pensat per a la qualitat de les veus del Quartet Mèlt i oferint a la cançó una cadència més propera a un himne, com un cant a la vida i a la memòria dels que ja no hi són. L'edició del vídeo ha lligat aquestes idees en un únic projecte audiovisual, cuidant els detalls per transmetre un missatge d'estima.


El projecte ha arribat a les tres artistes de la cançó original, que l'han valorat amb entusiasme i l'han compartit a les xarxes socials. El seu ressò demostra que l'amor per la cultura i l'art segueix viu, sobretot en uns moments tan delicats com els que estem vivint. L'art i la creació acompanyen les persones, i aquesta és la voluntat del projecte: plasmar visualment com la unió de dibuixos i música esdevé un cant d'esperança.