9/29/2020

El Govern a les Terres de l'Ebre manifesta el seu rebuig a la sentència d'inhabilitació al president Torra

Consell de Direcció a les Terres de l'Ebre
El Govern a les Terres de l'Ebre en la reunió del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat d'aquest dimarts, 29 de setembre, ha mostrat el rebuig total a la sentència d'inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. Així el delegat del Govern, Xavier Pallarés, i en nom dels representants territorials dels departaments del Govern, ha manifestat que "el Govern a les Terres de l'Ebre mostrem la nostra solidaritat al president de la Generalitat, Quim Torra, a qui li agraïm la bona feina feta, alhora que estem totalment en desacord amb aquesta manera de treure-li una Presidència, donada pel poble i pel Parlament de Catalunya. Considerem que aquesta inhabilitació és una aberració, que no s'hauria d'haver produït mai i que confiem que no s'hagin de repetir situacions com aquesta"

D'altra banda, en el Consell de Direcció també s'ha valorat la situació actual de la pandèmia causada per la Covid-19 a les Terres de l'Ebre, que s'ha vist marcada aquests dies per l'inici del curs escolar presencial i també per un brot a l'empresa PADESA, a Roquetes, on hi treballen unes 600 persones. En aquest sentit, Xavier Pallarés ha explicat que "seguim en una calma tensa, que es veu alterada per les caracterítiques del nostre territori, que ens porta a què la corba vagi d'un extrem a l'altre ràpidament quan es prodeuixen brots" En el cap d'Educació, les dades, avui, són de 18 grups confinats i dos centres amb 2 grups que "són el Despuig a Tortosa i el Lluís Viñas a Móra d'Ebre però, que no ha calgut confinar totalment perquè tenen gran espais però, hem de seguir amatents, com ho estem amb el brot de PADESA, on treballem per a poder tallar les línies de transmissió les properes setmanes, ja que no considerem, de moment, haver d'adoptar mesures de protecció extraordinàries com serien confinaments parcials o totals".

Les actuacions que s'estan portant a terme són, d'una banda, el segon cribatge de dissabte i diumenge passats (el primer fou al juliol), i també proves PCR a les famílies de totes les persones afectades de l'empresa. També s'han destinat mediadors culturals, entre les famílies del personal d'altres cultures, per a donar-los a conèixer les mesures d'autoprotecció i protecció establertes per tallar els contagis; i també s'ha instal·lat un sistema de monitoratge a l'empresa per regular els moments de descans del personal, dels trasllats, del transport i d'entrades i sortides, pel compliment estrictes de les mesures de seguretat: distància, mans, mascareta.

Tal i com ha donat a conèixer Salut, el cribratge realitzat als treballdors de l'empresa PADESA a Roquetes el cpa de setmana ha donat 90 PCR positives, 306 negatives i resten 2 proves pendents. El brot actualment compta amb 237 persones positives, de les quals 218 són treballadores i 19 són contactes.

Al mateix temps, Salut també porta a terme cribratges als professionals de les residències de gent gran. En aquest cas, des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destaquen que, fins al moment, no s'ha donat cap positiu, la qual cosa també ha permès flexibilitzar algunes de les mesures establertes fins ara, així es reobren els casals i centres de dia ubicats en diferents espais.