9/25/2020

El conseller de Treball i la consellera d'Agricultura presenten la Guia per a un espigolament segur amb motiu del primer Dia Internacional contra el malbaratament alimentari

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, presentaran el proper dilluns, 28 de setembre, a les 18.00 hores, la Guia de bones pràctiques per a un espigolament segur, amb motiu del primer Dia Internacional de la Conscienciació sobre Pèrdues i Malbaratament Alimentari designat per la FAO, que se celebrarà el proper 29 de setembre.

L'acte tindrà lloc en una explotació agrícola a Gavà (41°17'26.5"N 2°01'15.5"E), on es posarà en pràctica l'espigolament seguint les indicacions facilitades per la Guia.

El mitjans de comunicació que ho desitgin podran prendre imatges de la demostració. Un cop finalitzin la seva intervenció, la consellera Jordà i el conseller El Homrani atendran els mitjans.

L'espigolament és una pràctica que consisteix en recol·lectar els aliments que han quedat al camp després de la collita principal o de les collites sembrades no recollides, amb l'autorització prèvia del titular de l'explotació.