9/09/2020

DE LA VEGA (PSC): “L’EDUCACIÓ ÉS UNA PRIORITAT SOCIALISTA”

El Govern Espanyol ha aprovat el fons COVID-19 per tal de que les comunitats autònomes tinguin els recursos suficients per oferir els serveis públics essencials als i a les ciutadanes durant la crisi sanitària.

Amb aquest objectiu, la pròxima setmana les comunitats autònomes rebran 2.000 milions procedents del tram educatiu del fons COVID, una inversió a la que s'han de sumar als 6.000 milions aprovats al juliol referents al cost sanitari. Així, hauran rebut la meitat dels 16.000 milions d'aquest fons no reemborsable, amb un cost que assumeix íntegrament l'Estat, i que persegueix dotar de liquiditat a les autonomies per afrontar els efectes de la pandèmia i la minva d'ingressos.

Tal com ha explicat el senador Manel de la Vega  "els i les socialistes apostem per  l'educació com a garantia de la igualtat d'oportunitats i per això treballem amb l'estratègia de no deixar ningú enrere. Aquesta injecció de diners al sistema educatiu podria suposar prop de 10 milions d'euros al conjunt de les Terres de l'Ebre".

Des del Ministeri d'Educació s'ha fet un gran esforç per enfortir el sistema educatiu. En concret a Catalunya s'han destinat en total 448 milions d'euros, el que suposa la  transferència més gran de l'Estat a Catalunya al marge del sistema de finançament. Es tracta de 67 milions per a les Universitats,  270 milions pel sistema no universitari i 111 milions per reforçar l'equitat i qualitat de l'educació amb beques, més FP, més digitalització i més reforç.

De la Vega  ha recordat que "amb aquesta nova  transferència, el govern de Pedro Sánchez avança cap a l'objectiu d'invertir un 5% del PIB en educació al 2025, demostrant que els i les socialistes sempre hem defensat una educació per a tots i totes de qualitat. Aquesta és una de les prioritats del Govern d'Espanya"