7/28/2020

Unió de Pagesos reclama la reobertura dels consultoris locals i dels centres d’assistència primària que encara estan tancats arran de la covid-19


Unió de Pagesos demana al Departament de Salut que estableixi sense demora un pla transparent i clar per a la reobertura ordenada de tots els consultoris locals i centres d'assistència primària [CAP] que, a partir del març, van tancar per fer front a la pandèmia provocada per la covid-19.
 
El sindicat destaca que tota la ciutadania té els mateixos drets i que els governants tenen l'obligació de garantir-los-hi, indistintament del lloc on resideixin, així com de mantenir la població informada.
 
Segons Unió de Pagesos, la cronificació del tancament dels consultoris està afectant una part de la ciutadania a qui no se li estan oferint un serveis igualitaris; sobretot, aquelles persones que viu en pobles petits i, especialment, la gent gran que precisa d'aquest servei de proximitat per mantenir una qualitat de vida digna.
 
Des del sindicat també s'exigeix al Govern que aporti els recursos suficients per a la reobertura en condicions dels consultoris locals i dels CAP tancats per garantir que els professionals de la sanitat puguin treballar amb les garanties de seguretat necessàries.
 
Per acabar, Unió de Pagesos observa que, arran del confinament, s'han tornat a posar de manifest les mancances greus de serveis a les poblacions rurals. El sindicat apunta al Govern que cal que garanteixi sempre la igualtat d'accés als serveis bàsics, indistintament del lloc de residència de les persones, entre d'altres motius, per lluitar contra el despoblament que pateixen els pobles a tot Catalunya.