7/02/2020

“Tortosa viu l’estiu”, el plaper reactivar la cultura després de la pandèmia


L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, juntament amb el regidor de cultura, Enric Roig, el regidor de Festes, Domingo Tomàs, i el regidor de turisme, Sisco Pepió, ha presentat aquest matí el programa "Tortosa viu l'estiu", un pla que ha preparat l'Ajuntament de Tortosa per reactivar la cultura després de la crisi del Covid-19.

Amb aquesta mesura es pretén reforçar el gremi de l'oci, la cultura, la restauració, el turisme i el comerç de la ciutat en un estiu que es preveu força atípic.

Així doncs, Roigé ha anunciat que durant l'estiu es programaran més d'un centenar d'activitats gratuïtes per a tots els públics, però, especialment, per a les famílies.

Una de les propostes impulsades és l'anomenada "Flaires del Renaixement" on davant de la impossibilitat de dur a terme la 25a edició de la Festa, des de la regidoria de festes s'ha llençat aquesta proposta que programarà actuacions itinerants i de carrer durant els caps de setmana amb alguns dels grups icònics participants a la Festa del Renaixement com La Fanfara de la Vegueria, les famílies nobles, els abanderats de la Festa, la Suterranya o el Terç de Vescomte de Castellbò, entre d'altres.

D'altra banda, també programaran altres espectacles fixes a l'aire lliure i d'aforament limitat vinculats amb la Festa, com ho és el cas de Labinota, el Cor Flúmine o Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que estrenaran un nou espectacle, "Sense taverna", del qual se'n faran quatre passis a la Plaça de l'Absis de la Catedral.

Durant el juliol i l'agost també tindrà lloc la Mostra de Jazz amb concerts a l'Absis, al pati del Museu de Tortosa i al Parc Municipal, així com també la celebració de les nits de cinema a la fresca que també es faran al pati de l'Antic Escorxador.

I per últim, Roigé ha explicat també que el dia 23 de juliol, d'acord amb el gremi de llibreters de Catalunya, Tortosa se sumarà a la celebració de la festivitat de Sant Jordi amb trobades d'autors locals per signar llibres, paradetes de les llibreries al carrer i amb diverses activitats culturals que la Biblioteca Marcel·lí Domingo preparà expressament per a la jornada.

Els detalls de les propostes i el dia a dia actualitzat estarà disponible a través de la web municipal de l'Ajuntament i de l'Agenda Cultural virtual.Tortosa, Terres de l'Ebre, 1 de juliol de 2020Redactat per: Irene López