7/30/2020

Salut realitza un cribratgepreventiu amb PCR als treballadors de les empreses Padesa i Paumar ales Terres de l’Ebre

Salut inicia avui dijous un cribratge massiu amb PCR a les empreses Padesa i Paumar amb centres de producció a Roquetes i Amposta. Tot i que no s'hi ha declarat cap brot en les instal·lacions d'aquetes empreses, sí que hi ha hagut casos positius relacionats amb altres brots que actualment són actius a les Terres de l'Ebre.


El cribratge als centres de producció de Roquetes es realitzaran a 612 treballadors de Padesa i a 111 de Paumar. Els positius en aquest centres de producció són d'un treballador de Padesa i de quatre treballadors de Paumar. Avui dijous i demà divendres es cribraran els treballadors després d'avaluar la situació epidemiològica de la demarcació, a la vista dels casos positius que es van detectant, alguns esporàdics i d'altres relacionats amb brots, les darreres setmanes. Alguns del casos, en donar-se la circumstància que treballen en alguna de les empreses esmentades s'ha aconsellat fer aquesta actuació proactiva per avançar-nos a un possible brot d'àmbit laboral.


En la realització d'aquestes proves massives de PCR coordinades des de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre hi participen l'Agència de Salut Pública a les Terres de l'Ebre, l'atenció primària de l'ICS Terres de l'Ebre, amb dues infermeres, dues auxiliars administratives i quatre tècnics auxiliars d'infermeria, que seran els encarregats de realitzar les proves conjuntament amb dues infermeres del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que, a més, hi aporta la logística, ja que instal·larà dues àrees sanitàries mòbils on s'hi realitzarà la recollida de mostres. Aquest cribratge es realitza amb plena col·laboració de les dues empreses. Així mateix, des de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre es vol posar en valor la tasca del laboratori de l'ICS del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre qui processarà les mostres.


El dilluns i el dimarts es realitzarà el cribratge massiu al centre de producció que Padesa té a Amposta on, fa un mes s'hi va detectar un positiu. A Amposta també s'habilitarà un dispositiu per realitzar la recollida de mostres al centre de producció.


Des de la Regió Sanitària Terres de l'Ebre apuntem que aquesta mesura és preventiva i proactiva per tal de descartar possibles brots. En funció dels resultats es realitzaran les accions necessàries amb el servei de prevenció de riscos laborals de les empreses i el servei de vigilància epidemiològica.