7/17/2020

Presentació de la guia turística i de la digitalització dels recorreguts al voltant del projecte escultòric ‘Art al Ras’


El Consell Comarcal de la Terra Alta us convoca a l'acte de presentació que tindrà lloc el proper dilluns 20 de juliol a les 10.30 hores a Vilalba dels Arcs per donar a conèixer l'elaboració de nous materials al voltant del projecte escultòric 'Art al Ras'.

Els nous materials elaborats que es presentaran són una guia turística que, editada en 4 idiomes, recull les 48 obres artístiques que omplen els camins de la Terra Alta, així com la identificació de cada escultura que s'ha dut a terme amb la col·locació d'una placa on s'hi indica el nom de l'obra i l'autor a través d'un codi QR. La lectura d'aquest codi remet a l'apartat web de l'àrea de Turisme del Consell Comarcal, que ofereix informació sobre l'autor i l'obra en qüestió. També s'ha dut a terme la digitalització dels recorreguts al voltant del projecte escultòric 'Art al Ras', que compten amb el corresponent track i la geolocalització de les obres.

A l'acte de presentació hi assistiran els artistes Xavier Solé, Josep Cañada, Magda Zaragoza, Jesús Pedrola, Encarna Pons i Sergi Quiñonero, així com Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta.

'Art al Ras' és una iniciativa artística que naix a partir d'una idea de Jesús Pedrola per portar un projecte escultòric pels camins de la Terra Alta. Juntament amb Josep Cañada, de l'Associació Cultural Zero mig partit pel Mig amb seu a Corbera d'Ebre, la van convertir en una realitat. El projecte rep el suport del Consell Comarcal de la Terra Alta, dels dotze ajuntaments terraltins, dels particulars que cedeixen el seu tros per col·locar-hi les obres que conformen l'itinerari i de diverses associacions de la comarca. L'objectiu de la iniciativa 'Art al Ras' és estimular, tant en l'autor com en l'espectador, una nova manera de mirar i de viure l'entorn i el paisatge.