7/19/2020

La XXVII Mostra de Jazz arrencarà amb Patax, The Sey Sisters i la Tortosa Big Band com a caps de cartell

Tortosa acollirà finalment la XXVII Mostra de Jazz del 30 de juliol al 14 d'agost i tindrà com a principals grups a Patax, The Sey Sisters i la Tortosa Big Band, a banda de 23 concerts a les terrasses dels bars i restaurants participants.

Així ho han presentat el director de la mostra, Xavi Bertomeu, i el regidor de cultura, Enric Roig, en una roda de premsa virtual. I és que des del consistori no s'ha volgut llençar la tovallola i, des d'un inici, van tenir clar que era positiu reprogramar la mostra de jazz d'aquest 2020 com a mesura per enfortir la cultura i el gremi de la restauració després de la pandèmia.

Des de l'organització s'han programat tots els concerts en espais oberts i terrasses mantenint les distàncies de seguretat i amb l'aforament limitat. Tot i això, aquest anunci arriba en una setmana que ha estat crítica pel que fa al nombre de rebrots pel Covid-19 a tota Catalunya, i Tortosa tampoc ha estat exempta, ja que l'EMD de Jesús ja ha registrat un parell de casos positius a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús.

La mostra arrencarà el 30 de juliol a les 22:30h amb el concert del grup espanyol Patax, que actuarà al pati del Museu de Tortosa i l'entrada tindrà un cost de 15€. El grup compta amb un total de vuit membres de diferents nacionalitats i que fusiona el flamenc, el folk afro-cubà i el funk.

Un altre dels grups destacats de la Mostra serà el de The Sey Sisters, un grup de moda que ha estat referent en festivals com el Cruïlla o el Grec de Barcelona. Es tracta d'una formació jove formada per tres germanes que beuen de la influència del gòspel, però tractant també temes de rythm & blues, soul i funk. L'actuació tindrà lloc el 6 d'agost a les 22:30h al pati del Museu de Tortosa i l'entrada tindrà un cost de 10€.

Per últim, cal destacar la presència d'un dels ja habituals del festival, la Tortosa Big Band, que serà l'encarregada de cloure el festival amb un concert gratuït, però pel qual caldrà reservar entrada a la plataforma Ebreticket.cat, el 14 d'agost a les 22:30h al Parc Municipal Teodor González.

En el marc de la Mostra, també se celebrarà la 14ª edició de l'Espai del Jazz Jove dels Països Catalans que comptarà amb un total de 20 artistes seleccionats que tocaran als diferents restaurants i bars participants. En aquest sentit, també cal destacar que tindran lloc les 17enes jornades de la cuina Cajún amb tapes especials per a l'ocasió que es podran degustar als mateixos locals de restauració participants.

A més, en aquesta edició també es podrà gaudir de dues sessions de cinema a la fresca al Parc Municipal amb la projecció de les pel·lícules "Chico y Rita" i "La La Land", les entrades a les quals també s'haurà de reservar amb antelació des de la plataforma d'Ebreticket.

El jazz, però, cada cop obre finestres a més móns i, per això, des de l'organització s'ha volgut apostar per fusionar-lo amb d'altres arts com el dibuix o la fotografia. D'aquesta manera, es durà a terme un taller de fotografia, a càrrec del fotògraf Rafa Ricote, en el marc de les activitats de la Biblioteca Marcel·lí Domingo que permetrà documentar alguns dels millors moments de la mostra.

I el dia 14, el col·lectiu ebrenc dels Urban Sketchers visitaran en la nocturnitat la ciutat per tal de dibuixar el desconfinament d'una Tortosa immersa en els concerts de la XXVII Mostra de Jazz, així com també la Jazz Fira Disc, aquell indret sota els porxos de l'Ajuntament que no pot passar per alt per cap dels amants dels discs de vinil.

Una altra icona del festival són les seves exposicions, enguany adaptades també a la nova normalitat. I és que la tradicional exposició del concurs de cartells s'haurà de visitar de forma virtual des de la web de la Mostra, mentre que la Sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa acollirà l'exposició "Blues, Jazz & Muses", d'Abel Carrasco i Toni Térmens, que fins ara acollia el Museu de l'Ebre. Serà en aquest espai museístic on el proper 4 d'agost, a les 20h, es realitzarà una performance que combinarà música jazz i dibuix.

A la mostra també participarà un any més el llagut turístic de Lo Sirgador que acollirà un concert a bord del vaixell a càrrec de Lo Jazzman i que comptarà amb la sortida, d'una hora i mitja de durada, fins a l'Illa dels Bous amb degustació inclosa de cava i pastissets pel preu de 16€.

I com a novetat de la Mostra, s'incorporen les sessions de jazz i DJ's d'11h a 13h a la botiga Top Disc Tortosa i al gastropub Dalora's algunes de les nits.

Amb tot s'espera que, malgrat les dificultats que comporta la situació d'emergència sanitària viscuda per la crisi del Covid-19, la XXVII Mostra de Jazz de Tortosa pugui tornar a ser un èxit i continuï sent un referent dins d'aquest sector, animant i ajudant alhora als gremis del turisme i de la restauració, també participants.Tortosa, Terres de l'Ebre, 15 de juliol de 2020Redactat per: Irene López