7/20/2020

Esquerra presenta mocions demanant al govern espanyol que ni ampliï ni prorrogui la concessió de les autopistes AP-7 i AP-2


El president de la Federació de l'Ebre d'Esquerra, Alfons Montserrat, ha fet saber que han registrat als Ajuntaments i Consells Comarcals de les Terres de l'Ebre una moció que "insta al govern de l'estat espanyol a no prorrogar, o ampliar, les concessions de les autopistes de peatge AP-7 i AP-2, ni tampoc ampliar, en cap cas, les tarifes i preus dels peatges de les esmentades autopistes al llarg de la concessió amb motiu de la pandèmia de la Covid-19".
 
Els republicans també han presentat a la mesa del Congrés dels Diputats una Proposició no de Llei en el mateix sentit. Montserrat ha recordat que el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del govern espanyol, de la mà del ministre José Luis Ábalos, va tancar la porta, l'abril passat, a compensar les empreses concessionàries que exploten la gestió de les autopistes per les eventuals pèrdues provocades per una disminució de la mobilitat viària com a conseqüència delCovid-19.
 
"Ara bé, la situació no va quedar tancada i malgrat aquest anunci inicial el govern espanyol ha autoritzat per decret llei que aquestes empreses puguin demanar a l'Estat una pròrroga en els contractes de concessió per compensar les pèrdues ocasionades per les mesures imposades durant l'Estat d'alarma". Ha manifestat Alfons Montserrat.
 
Això segons el president republicà "ens pot acabar perjudicant perquè afectaria  tant a la concessió del tram d'AP-7 comprès entre Cambrils i la Jonquera, com al del tram de l'AP-2 entre El Vendrell i Lleida".  
 
"Amb aquesta mesura es deixa la porta oberta perquè Abertis, que finalitza els dos contractes l'1 de setembre de 2021, allargui, gràcies al nou decret, la concessió d'unes infraestructures amortitzades que ja li han generat grans beneficis milionaris'. Ha dit Montserrat.