7/30/2020

Es tanca el cicle Flaires de Festa del Renaixement


Diumenge va ser el darrer dia dels quatre caps de setmana en què pels carrers del centre comercial de Tortosa s'han pogut veure alguns dels grups participants a la Festa del Renaixement. Davant la impossibilitat de poder celebrar la XXV edició de la Festa del Renaixement, el regidor de festes, Domingo Tomàs, va decidir posar en marxa el cicle Flaires de Festa que, al menys, ha permès recordar els principals grups de recreació propis de la Festa.

Aquest darrer cap de setmana va ser el torn de les famílies nobles que van fer algun dels seus balls d'època a la plaça de l'Ajuntament amenitzats per La Suterranya. Pels carrers també es van deixar veure els membres del Campament de les Cavallerisses, del grup d'hípica d'Equitor i els personatges de la Commedia dell' Arte que van fer una petita obra teatral pel carrer.

Però el focus va estar posat amb els espectacles de format més breu que s'han fet a la Plaça de l'Absis. Són una petita representació, adaptada als temps del Covid-19, en què s'ha aprofitat l'ocasió per promocionar els espectacles de pagament de la Festa com La Taverna d'Enrico, Cantina Cantorum o Il Festino. Pel que fa a l'espectacle de Quico el Célio, cal destacar que de nou també va arrasar, ja que van exhaurir-se totes les entrades dels cinc passis que es van fer al llarg d'un parell de caps de setmana. Per la seva banda, els cors de Labinota i el Flúmine van fer dos passis de la versió reduïda dels seus habituals espectacles.

Però el punt i final dels Flaires de Festa el va posar l'actuació de la Colla Jove de Dolçainers i d'abanderats de Tortosa a la Plaça de l'Absis que va exhaurir també totes les entrades.

I d'aquesta manera, les valoracions que van fer-se de tot plegat per part del consistori van ser positives tant per a la reactivació del sector cultural com l'econòmic i el turístic, tot emplaçant-se a la celebració dels 25 anys de la Festa de cara a l'any vinent.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va destacar que "amb aquestes activitats hem demostrat que el govern de Tortosa aposta per la cultura segura" i que "al llarg del mes d'agost seguirem donant un paper protagonista a les entitats culturals de la ciutat".

Pel que fa al regidor de Festes, Domingo Tomàs, va afegir que "aquest és un moment difícil per a les entitats culturals i des de l'Ajuntament de Tortosa hem estat treballant per vertebrar el nostre teixit associatiu, programant un centenar d'espectacles i fent així una doble aposta per al cultura i per la reactivació econòmica".Tortosa, Terres de l'Ebre, 27 de juliol de 2020Redactat per: Irene López