7/30/2020

“Els verds del Montsià”, a la Sala 2, Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera


Del 31 de juliol al 13 de setembre de 2020 la Sala 2, dedicada a exposicions temporals de Terracota, Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera (baixos de l'Ajuntament), acollirà una exposició d'aquarel·les de Núria Casanellas Blasco: "Els verds del Montsià".

Núria ha aprés dibuix i pintura, entre els anys 2000 a 2011, a l'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID) de Vilanova i la Geltrú. Ha format part del col·lectiu Blauet i de l'Escola de paisatge, creades per un dels seus professors, Joan Nadal.

Ha participat en una vintena de mostres col·lectives i unes quantes d'individuals per pobles del Garraf, Barcelonès i Terres de l'Ebre.

Segons ella mateix ens explica: "Va venir al Montsià atreta per les seves muntanyes i quasi per atzar va descobrir un nou paisatge construït pels homes i les dones d'aquesta comarca, que la va conduir a pintar les oliveres de la seva

primera exposició "Un mar d'oliveres" (que vau poder veure al Museu Terracota, l'any 2018). Conèixer aquest paisatge, la va impressionar fortament i l'ha continuat pintant.

"Els verds del Montsià" està inspirada pels elements que ha trobat al Montsià a més d'oliveres: paumeres, garrofers, ametllers, roques, muntanyes, núvols, cel blau... Ha preparat aquesta exposició amb un caràcter més paisatgístic i ha incorporat paratges del Delta. Són aquarel·les que busquen copsar l'essència d'aquest entorn únic i màgic que durant segles ha marcat l'orografia de bona part de la comarca" (Núria Casanellas)

L'exposició anirà acompanyada de la prosa poètica d'Hèctor Galvany.


La tècnica de l'aquarel·la li permet, a la Núria, copsar i representar, a la vegada, les diferents games de colors i llum que ofereix el del Montsià, i, com als impressionistes, li permet reproduir els fenòmens atmosfèrics: el vent, tan propi de les nostres terres, el fred, la calor, els diferents matisos del cel, del sòl, etc. tot això es fa palès a les seves composicions gràcies a les transparències i sobre posicions d'aquesta disciplina. I gràcies a la tècnica acurada que empra i a una enorme sensibilitat.

Les composicions de Núria amb gradacions de color, dolces i tènues pròpies de l'aquarel·la ens acaronen subtilment i ens mostren el nostre paisatge característic i propi.

A Núria, el Montsià l'ha captivat, primer les oliveres i ara tots els matisos de verds que li ofereixen altres espècies nadiues, considera que és com un espai fascinant ple d'arbres majestuosos que els pagesos mimen i de moltes altres espècies potser més salvatges, no tan mimades, però igualment plenes de màgia i encís.

Una extraordinària exposició que ret homenatge, ara, a aquest enorme ventall de verds que el conformen immensitat d'espècies naturals del nostre territori que sovint ens passen desapercebudes però que des de la mirada de la Núria Casanellas amb una sensibilitat extrema i una tècnica excel·lent ens ajudarà a valorar més i millor allò que tenim i que sovint obviem.

El Museu Terracota rep aquesta exposició amb molt de goig perquè reflecteix l'essència del nostre territori.

Us recordem que el nostre horari és: dimecres a divendres, de 9'30 a 13'30 hores; dissabtes, diumenges i festius de 12'00 a 14'00 hores.

***Més informació i visites concertades fora d'aquest horari:

977 71 83 39 / terracota@galera.cat

www.galera.cat

***Us recordem, també, que per garantir la seguretat dels visitants i personal del centre per realitzar la visita s'hauran de seguir unes normes que estan indicades a l'entrada del Museu però que de manera sintetitzada són:

Es podrà realitzar la visita al Museu individualment, en grups de convivència o de manera lliure sense superar les 10 persones.

Serà obligatori l'ús de la mascareta.

Serà obligatori netejar-se les mans amb solució hidroalcohòlica abans d'entrar i sortir del Museu.

S'accedirà per la porta senyalitzada com a ENTRADA i se sortirà per la senyalitzada com a SORTIDA. Estarà prohibit fer marxa enrere en el circuit de visita.


Caldrà respectar la distància física de 2 metres, en tot moment.