7/17/2020

COMUNICAT AJUNTAMENT DE FALSET - FESTA MAJOR 2020

El regidor de Festes, Joan Coll, afirma que "ens dol profundament haver pres aquesta decisió, però la situació arran de la COVID-19 ens obliga a ser prudents, responsables i conseqüents"

La regidoria de Festes estudia programar altres actes al teatre L'Artesana els dies 14, 15 i 16 d'agost, seguint tots els protocols de seguretat

L'Ajuntament de Falset ha decidit suspendre els actes de la Festa Major, que anualment tenen lloc pels volts del 15 d'agost. El regidor de Festes, Joan Coll, va comunicar dimecres la decisió a les entitats locals que participen en les festes. Segon Coll, "la decisió s'ha pres després d'avaluar diferents alternatives arran de la pandèmia de la COVID-19". Coll apunta que "l'excepcionalitat en la qual vivim ens obliga a ser prudents, responsables i conseqüents, i no podem programar ni celebrar els actes típics de la nostra festa, malgrat que aquesta decisió ens generi una tristesa immensa".

Així doncs, Falset no celebrarà enguany actes tan tradicionals com l'Espígol, el Ball de Coques, la Batalla de Flors o els Correfocs, per citar-ne alguns exemples, ni tampoc programarà els habituals balls de nit. Amb tot, la regidoria de Festes ha anunciat que estudia la possibilitat d'organitzar altres actes al teatre L'Artesana els dies 14, 15 i 16 d'agost. Joan Coll exposa que "la celebració d'algun acte a L'Artesana ens permetria complir com pertoca amb les mesures de seguretat, com el manteniment de la distància entre persones, així com tenir molt ben controlat l'aforament".

En el cas que finalment aquesta opció es pogués dur a terme es programarien actes per a tots els públics i l'accés  s'hauria de sol·licitar prèviament a l'Ajuntament.

Pendents de les Festes de Santa Càndia

L'Ajuntament de Falset seguirà de prop l'evolució de la situació generada arran de la COVID-19 en les pròximes setmanes, ja que aquesta evolució determinarà si es poden celebrar les Festes de Santa Càndia, pels volts del 7 de setembre. Joan Coll subratlla que "tots volem recuperar la normalitat i celebrar les cercaviles i els actes tradicionals de Santa Càndia, però a hores d'ara es fa molt difícil saber si podrem programar aquests actes i en quines condicions".