6/23/2020

Neix Fet al Priorat, laprimera botiga i agència turística virtualque fa arribar laqualitat i tradicions de la comarca a tot el país

Es tracta d'un projecte d'emprenedoria en forma de plataforma online que pretén extendre l'autenticitat de l'elaboració prioratina repartint a domicili els seus productes més característics i donar a conèixer les tradicions de la comarca de primera mà oferint experiències personalitzades
S'anomena Fet al Priorat, i realment ho està. La iniciativa, amb l'emprenedora i empresaria falsetana Marta Domènech al capdavant, sorgeix del desig dels seus fundadors i col·laboradors de fer arribar més enllà de la pròpia comarca els fruits de la terra, la tradició i la gent del Priorat. Un disseny web, un pla comunicatiu i una gran dosi d'il·lusió han estat els ingredients principals del llançament del projecte, que va tenir lloc a principis del mes de juny.


No hi ha dubte, però, que l'essència d'un comerç, tant sigui a la xarxa com a peu de carrer, recau en allò que s'hi pot trobar al seu interior. És aquesta la particularitat de Fet al Priorat: l'autenticitat i diversitat dels productes que s'hi comercialitzen. Per facilitar-ne la seva distinció, s'agrupen en sis categories, detallades a continuació:
· Vins: la joia per excelència de la producció prioratina. Poden adquerir-s'hi una seixantena d'ampolles diferents, cadascuna amb la seva pròpia història i gust únic, majoritàriament amb la distinció DO Montsant i DOQ Priorat. S'hi presenten elaboradors tan capdavanters del sector com Clos Galena, Mas Martinet o Mas d'en Gil entre molts d'altres.
· Olis d'oliva: El Molí de l'Oli Miró Cubells, Priordei o la Masrojana són alguns dels noms productors de l'oli d'oliva verge extra que comercialitza la plataforma, elaborat de manera ecològica als camps d'oliveres del Priorat. Ja sigui d'arbequina, de trufa o amb aroma de tomàquet i pebre, la seva qualitat és inconfundible.
· Alimentació: el resultat més tangible de la producció agrària i ramadera de la comarca. A la botiga virtual de Fet al Priorat s'hi poden adquirir els fruits secs i hortalisses de km0 d'HeriCamps, els embotits de Can Llorens Xarcuters, la mel de farigola de Mel de Gratallops o els formatges d'autèntica llet de cabra de Colldejou, entre molts d'altres.
· Plats Cuinats: directament de les cuines del Restaurant i Hotel Hostal Sport, establiment emblemàtic i amb gairebé cent anys d'història al centre de Falset. Les seves propostes gastronòmiques, envasades al buit i congelades per a una millor distribució, inclouen les seves tradicionals croquetes casolanes, els clàssics peus de porc a la catalana o el sofregit casolà d'un bon arròs de muntanya.
· Cosmètica: de la mà de Nina Priorat, productora de cosmètica natural i ecològica de la comarca. Poden aquirir-s'hi cremes hidratants, olis, gels i xampús elaborats únicament a partir de producte autòcton (vins, olis i fruits del territori), que a la vegada vetllen pel desenvolupament econòmic i social del Priorat.
· Experiències: són diversos els col·laboradors que, a més de comercialitzar el seu producte, pretenen dotar-lo de significat compartint el procés d'elaboració amb els seus consumidors. Aquesta categoria, que converteix la plataforma en l'única del seu tipus, inclou activitats que permeten conèixer el territori i la seva producció de primera mà. Com a agència turística i grans coneixedors del territori, a través del servei gratuït d'assessorament al client s'ofereix la possibilitat de confeccionar la seva experiència ideal i única. En són alguns exemples el Tast de botes als cellers Perinet, la visita a les arnes i degustació a càrrec de Mel de Gratallops o l'Escapada per a 2 de l'Hotel Hostal Sport.
No queda cap dubte en que la varietat i l'autenticitat dels productes que poden trobar-s'hi mereixen que aquells que busquen aportar un valor afegit a les seves compres i donar suport a la producció tradicional hi facin un cop d'ull. Tal i com assenyala la Marta, gerent de la iniciativa, "no hi ha cap altre comerç online que ofereixi una selecció tan variada i extensa d'autèntica elaboració prioratina i servei d'agència turística virtual en un mateix espai web."
A més, realitzar-hi una comanda és molt senzill: el pagament es realitza amb targeta de crèdit, la comanda es rep al cap de 2 o 3 dies laborables a l'adreça indicada i l'àmbit d'enviament és a qualsevol part del territori espanyol, abonant les despeses d'enviament corresponents segons la destinació i el pes del paquet.