6/09/2020

El PSC DE LES TERRES DE L’EBRE DENUNCIA LA RETALLADA DRÀSTICA EN L’ATENCIÓ PRESENCIAL ALS CONSULTORIS MÈDICS LOCALS

En nota de premsa del dia 5 de juny, el Departament de Salut comunica que: "als Consultoris locals l'atenció serà programada al centre, sempre previ contacte amb els professionals. Es realitzarà atenció presencial programada al centre com a mínim un dia a la setmana segons les necessitades detectades a la població".

"Molt ens temíem que la Gerència de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre  aprofitaria la pandèmia COVID-19 per completar les retallades iniciades, reduint l'horari del servei d'Atenció Primària a tots els Consultoris Locals. No podem estar-hi en més desacord d'aquesta mesura, ja que acabarà suposant un detriment assistencial molt gran que no es pot permetre perquè que va en perjudici de la població. ". Ha expressat Manel de la Vega, 1r. Secretari PSC Terres de l'Ebre.

Una notícia que està causant molt malestar als pobles petits perquè la pèrdua d'aquest servei presencial als Consultoris Locals suposarà, en la majoria dels casos pels veïns, el haver de desplaçar-se a altres municipis per ser atesos, i sobre tot perquè hi ha molta població envellida amb dificultats per traslladar-se al CAP de referència.

"Si una cosa ha quedat clara arran de la pandèmia, és que l'atenció primària és fonamental i que hem sofert més conseqüències de les necessàries, precisament per les retallades sanitàries dels darrers anys, una lliçó que es veu que no ha après la gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre". Ha reblat Manel de la Vega