6/27/2020

El Consell d’Alcaldes de la Terra Alta aprova suprimir el format tradicional de les festes majors i adequar-ne els actes a la situació actual

El Consell d'Alcaldes de la Terra Alta celebrat el passat dijous, 18 de juny, va acordar suprimir el format tradicional de les festes majors dels municipis de la comarca i optar perquè cada població realitzi actes de format reduït i destinats de manera específica als veïns habituals i esporàdics –de segona residència–. Donades les circumstàncies actuals derivades de la crisi sanitària del covid-19, la intenció és la d'evitar la circulació de persones entre poblacions així com la massificació dels actes que s'hi celebrin.

En aquest sentit, les festes majors que s'hagin de celebrar els propers mesos suprimeixen de la seva agenda els concerts i altres activitats similars que puguin congregar grans públics. De la mateixa manera, s'optarà per actes adequats a la situació, com ara espectacles teatrals, que puguin garantir que s'hi compleixen les mesures de seguretat indicades pel departament de Salut.

En tot cas, el Consell d'Alcaldes de la Terra Alta també vol subratllar que la celebració d'actes festius malgrat les condicions adverses és importat per la socialització dels veïns en el seu propi entorn i vol manifestar el seu suport al sector cultural en aquests moments. De la mateixa manera, preveu que si les recomanacions que fa el Procicat en relació a la celebració d'esdeveniments varien durant les properes setmanes, les activitats programades s'adequaran i s'actualitzaran d'acord amb les modificacions que se'n puguin derivar.