6/12/2020

Deltebre Dansa rebràel proper dilluns una menció especial als XXII Premis de la Crítica d’ArtsEscèniques en una gala online

El jurat de dansa dels Premis de la Crítica d'Arts Escèniques homenatjarà amb una menció especial a Deltebre Dansa pels 15 anys del festival. El confinament va impedir que se celebrés la festa d'entrega dels XXII Premis de la Crítica d'Arts Escèniques, prevista pel 23 de març, a la sala Villarroel de Barcelona. Després d'un temps d'espera, l'organització ha decidit avançar el veredicte amb una celebració que es podrà seguir en directe (i comentar per xarxes socials) el proper dilluns 15 de juny, a partir de les 19h. La sessió estarà presentada pels periodistes Anna Pérez Pagès i Toni Puntí. I també comptarà amb dues intervencions musicals de la polifacètica Glòria Ribera.

 

A més de la menció especial al festival Deltebre Dansa, també cal destacar que l'espectacle "Mirage de Hodworks" que es va representar en la última edició del certamen ebrenc, està nominada en la categoria d'Espectacle Internacional. Es tracta d'una proposta de la companyia hongaresa d'Adrienn Hód, considerada una de les veus més importants dins de l'escena de la dansa contemporània.

 

Durant la gala s'entregaran altres premis: el guardó honorífic Gonzalo Pérez de Olaguer a Hermann Bonnín, que rebrà el reconeixement per la seva trajectòria professional; el premi a la Sala recaurà en l'Antic Teatre per la seva aposta per l'experimentació en les arts escèniques contemporànies. El nou premi d'aquesta edició, el Premi Maria José Ragué a iniciatives escèniques amb reivindicacions feministes, serà pel Projecte Vaca, associació de llarga trajectòria i història al nostre país.

 

Recomana, organitzadora dels Premis de la Crítica d'Arts Escèniques

Els Premis de la Crítica –des del 2015 Premis de la Crítica d'Arts Escèniques– s'atorguen per donar suport i difondre l'excel·lència d'una de les manifestacions culturals més importants de Catalunya: les arts escèniques (teatre, dansa, arts de carrer, teatre familiar i espectacles que atreuen al públic jove). Reconeixen els professionals i les produccions catalanes de les arts escèniques que durant l'any natural anterior hagin estat especialment valorats per la crítica.

 

Recomana, associació organitzadora dels Premis de la Crítica, va néixer el juny del 2013 com a plataforma virtual de crítics i crítiques a la pàgina web Recomana.cat. Un projecte professional d'acompanyament al públic, amb la voluntat de garantir-li la major satisfacció en el consum cultural, que ofereix a l'usuari un ampli ventall de crítiques de la cartellera de Barcelona i bona part de Catalunya, com també accions presencials relacionades amb determinats espectacles i festivals.

 

Deltebre Dansa

Deltebre Dansa és un gran festival internacional dedicat a les Arts Escèniques —la dansa i circ contemporanis, principalment— creat i organitzat per la companyia d'arts escèniques de ROPA / Roberto Olivan Performing Arts amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (ICEC), el Ministerio de Cultura y Deporte (INAEM), l'Ajuntament de Deltebre, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Baix Ebre.

 

Aquest projecte anual esdevé un punt de trobada artístic on centenars d'estudiants de dansa i circ contemporani de centres de referència d'arreu del món, i professionals del sector es reuneixen per aprofundir en la seva formació i promocionar els seus treballs establint xarxes de col·laboració. Amb el Delta de l'Ebre com a escenari, el festival Deltebre Dansa també es converteix en un espai on acudeixen anualment milers de persones  que volen gaudir d'una oferta d'espectacles d'avantguarda i qualitat.

 

El 2019, Deltebre Dansa va ser reconegut com a referent internacional de les Arts Escèniques per l'Associació Europea de Festivals, entitat que atorga, des del 2015, el Segell EFFE d'excel·lència.