5/28/2020

LA FIRA LITTERARUM MÓRA D’EBRE ES REINVENTA EN VERSIÓ DIGITAL


La situació actual d'excepcionalitat derivada del coronavirus SARS-COV-2 i la incertesa de les mesures que les autoritats establiran de cara als pròxims mesos pel que fa a la celebració i l'aforament d'esdeveniments públics, han fet que Litterarum Móra d'Ebre, organitzat per l'Ajuntament de Móra d'Ebre, la Institució de les Lletres Catalanes, l'Institut Ramon Muntaner, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre i el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, apostin enguany per una versió digital amb el nom Litterarum digital 2020, mantenint les dates ja previstes i adaptant el programa d'actes habitual a aquest nou escenari digital. Aquesta transició digital significa la implementació d'un format que l'organització ja havia valorat d'incorporar en edicions anteriors com a complement del programa presencial.

La digitalització implicarà un canvi de formats. Així, està prevista la retransmissió dels actes en línia a través de l'aplicació de l'empresa catalana Watchity.com. Aquesta eina està especialitzada en l'emissió d'esdeveniments multitudinaris en directe de forma ràpida i amb capacitat de distribució multicanal en pàgines web, xarxes socials i canals de televisió alhora. De fet, la intenció de l'organització és que tota la programació se segueixi a través de la web oficial www.litterarum.cat.

Una programació adaptada als nous formats i sense renunciar a l'essència

Litterarum digital 2020, igual com s'havia fet en edicions anteriors, inclourà activitats i espectacles d'accés lliure i d'altres destinats exclusivament a programadors. D'una banda, el públic general podrà gaudir d'espectacles per a adults i de programació familiar dins de l'activitat Litterarum petits. A més, la Fira del llibre ebrenc es presentarà com una activitat més dins del Litterarum digital 2020, amb recomanacions de llibres d'autors del territori i debats al voltant del món del llibre i la literatura de les Terres de l'Ebre. D'altra banda, la programació professional inclourà trobades amb programadors i artistes acreditats, tastos d'espectacles i debats d'accés exclusiu per a biblioteques públiques i escolars. En el cas dels espectacles dirigits a professionals, serà necessària una acreditació digital que es facilitarà en el moment de la inscripció.