5/14/2020

Els Socialistesde l’Ebre denunciem la temeritat del Govern de la Generalitat per la retalladade guaites forestals

A finals de l'any passat alertàvem de la voluntat irresponsable del Govern de la Generalitat sobre l'eliminació dels agents de guaita de les torres de vigilància, recordant el malaurat i virulent incendi de l'estiu, del 26 de juny, originat a la Torre de l'Espanyol que va arrasar més de 5.000 hectàrees a la Ribera d'Ebre. Doncs bé, en els acords del govern del 14 d'abril es fa palès en "l'aplicació de mesures de racionalització de les tasques de detecció i vigilància d'incendis forestals dels Bombers de la Generalitat" que aquests agents de guaita seran substituïts per mitjans tecnològics.

"A les Terres de l'Ebre hi ha nou punts de guaita que fan un labor imprescindible  perquè s'encarreguen de detectar qualsevol columna de fum, i que per tant, la decisió d'eliminar-los és una decisió que no es pot justificar de cap manera, ja que és desconèixer la realitat del territori Ebrenc. La tecnologia ha de ser un complement fonamental, però la vigilància del bosc és un treball de camp que requereix  personal suficient per atendre totes les necessitats i  demandes d'un territori, l'Ebrenc, amb gran extensió d'espais forestals, entre els quals hi ha el Parc Natural dels Ports" afirma Manel de la Vega 1r. Secretari PSC de L'Ebre.

En aquest sentit el Grup Socialista al Parlament de Catalunya ha registrat tota una bateria de preguntes en les quals demana explicacions al Govern de  la Generalitat  perquè reconsideri la seva decisió d'eliminar els agents de guaita especialitzats en la detecció d'incendis forestals ja que aquesta actuació agreuja la capacitat de detecció i la lluita contra els incendis. En un estiu que es preveu complicat al tenir una primavera molt plujosa seria tota una temeritat.