5/21/2020

El PSC RETREU AL GOVERN QUE IGNORI EL PAPER ESSENCIAL DEL COL·LECTIU DE CAÇADORS EN EL CONTROL DE LA FAUNA SALVATGE

El grup parlamentari del PSC ha presentat tota una sèrie de preguntes relacionades amb l'augment de les sancions al col·lectiu de caçadors i la manca de diàleg i comunicació amb la Federació Catalana de Caça i les seves representacions territorials, davant del que considerem una manca de model de caça del país i de la mala gestió de la fauna salvatge per part del govern de la Generalitat.

Els caçadors desenvolupem un paper fonamental en el control cinegètic de fauna salvatge per tal de reduir la superpoblació d'aquests animals, per aquest motiu se'ls havia d'haver demanat l'opinió i consultat a l'hora de modificar el règim sancionador que ha suposat un augment tan desmesurat de les sancions.

"El Govern no és prou conscient del que suposa el descontrol de la fauna salvatge. Un greu problema que genera danys a cultius i transmeten malalties, i amb aquesta falta de consideració cap als caçadors que fan un control selectiu d'espècies salvatges, acabarà perjudicant el nostre territori cada cop més abandonat". Afirma Manel de la Vega 1r. Secretari PSC Terres de l'Ebre.

És per això que es fa necessari el treball coordinat i la col·laboració de totes les parts per reconduir la situació i no generar malestar als caçadors a l'hora de buscar formules per tal d'evitar males pràctiques o el furtivisme. El que s'ha de fer és donar a conèixer l'activitat de la caça i la importància d'aquest col·lectiu tan gran a les Terres de l'Ebre i a Catalunya per la seva implantació i no posar dificultats als caçadors.