5/22/2020

EL PSC DEMANA A AGRICULTURA QUE RESOLGUI ELS PROBLEMES DE LES AUTORITZACIONS PER ESPANTAR ELS ÀNECS

Compartim la preocupació dels arrossaires de Delta, que en l'inici de la campanya de sembra de l'arròs, no poden sol·licitar l'autorització excepcional de caça menor per danys. Des de dilluns que estan intentar accedir als tràmits en línia per demanar aquesta autorització i no és possible. Els punts tradicionals d'atenció presencial, per fer aquests tràmits, oficines del Parc Natural, i  Agricultura Amposta, no atenen al públic al púbic a causa de la crisi sanitària.

El malestar que aquest fet està ocasionant entre els agricultors, va en augment, si no hi ha un control de les poblacions d'ànecs en el moment de la sembra pot haver importants pèrdues de producció.

 El sector agroalimentari, és estratègic en l'economia deltaica, i no podem permetre que es vegi afectat per un mal funcionament de l'Administració. El Departament ha habilitat una aplicació informàtica, però no n'ha fet difusió, ni tampoc ha habilitat cap telèfon per poder atendre els problemes i dubtes que puguin sorgir en aquest procediment.

El senador Manel de la Vega, ha reiterat la necessitat de l'habilitació d'un telèfon d'atenció, donades les dificultats que poden sorgir en el moment de fer els tràmits en línia i també hem de tenir en compte que una part importants dels agricultors, per la seva edat tenen problemes per utilitzar les noves tecnologies.