5/09/2020

Bona acceptació de la borsa de temporers del Consell Comarcal de la Terra Alta

La iniciativa de posar en marxa una borsa de treball destinada al sector agrícola i ramader per pal·liar la davallada de feina a conseqüència de la crisi de la Covid-19 a la Terra Alta està tenint bona acceptació per part de la població de la comarca, que ha respost positivament des que es va posar en marxa, el passat 20 d'abril. "Està funcionant molt bé perquè hi ha molta demanda de gent disposada a treballar", assegura Josep Pujades, de l'àrea d'Empresa del Consell Comarcal de la Terra Alta des d'on es coordina la borsa.

Actualment, són diverses les empreses que ja han cobert les seves necessitats de mà d'obra per a treballs de camp a través de la borsa de temporers. La demanda de feina és alta i els agricultors i ramaders troben ràpidament cobertes les seves necessitats de personal. A més, la borsa permet seguir les normes de confinament, ja que redueix el nombre de desplaçament de persones que vinguin a treballar de fora de Terra Alta.

Cal recordar que la borsa de temporers funciona en paral·lel a la genèrica que gestiona l'àrea de Joventut i que també es manté activa. A més, a través del dispositiu d'ocupació juvenil i del dispositiu d'inserció del programa Treball a les 7 Comarques, la nova borsa de treball també està oberta als joves interessats en accedir a les ofertes que s'hi publicaran.

Com funciona

La borsa de treball funciona de manera senzilla amb dos apartats principals: un (Inscripció Temporers/es) perquè les persones que vulguin ser contractades per pagesos i ramaders de la comarca s'hi puguin inscriure com a demandants de feina, i un altre (Publicar Oferta) perquè els pagesos i ramaders facin públiques les seves ofertes de treball. No cal aportar cap currículum vitae, simplement especificar-hi dades que poden ser interessants per a la feina que s'hagi de desenvolupar en aquests sectors. El Consell Comarcal envia als pagesos i ramaders les dades de totes les persones interessades en l'oferta publicada perquè puguin decidir qui contractar. Les persones no seleccionades es mantenen a la borsa de treball per poder ser seleccionades per un altre pagès o ramader.

La contractació laboral va a càrrec dels pagesos i ramaders, els quals, a través del sindicat que els representa o de la gestoria amb qui treballen, duen a terme els tràmits legals contractuals.

Les persones que tinguin dificultats o no disposin dels coneixements digitals necessaris per accedir a aquesta borsa de treball es poden posar en contacte amb el Consell Comarcal de la Terra Alta de manera telefònica (977.420.018). Se'ls donarà tota l'ajuda i totes les eines que calgui perquè puguin accedir a la borsa de treball, ja sigui com a demandants de feina o per oferir-ne, en el cas de pagesos i ramaders.