5/13/2020

8.230TREBALLADORS EBRENCS ES PODRÀN BENEFICIAR DE LES NOVES MESURES APROVADES AVUIEN EL CONSELL DE MINISTRES


Des de l'inici de la crisi sanitària de la COVID-19 el govern ha estat molt preocupat per l'afectació econòmica que podria tenir la pandèmia. Moltes empreses han vist reduïda la seva demanda en la producció i en la venda, i per tal que els treballadors no se'n ressentissin i ajudar a les empreses en dificultats, és què s'han ampliat les ajudes i s'han flexibilitat els requisits per poder acollir-se a un ERTO.

Per al Govern de Pedro Sánchez la seva prioritat ha estat que ningú es quedi enrere, per això s'han emprès tota una sèrie de mesures dirigides a la protecció del teixit productiu i a la protecció de l'ocupació. Amb aquesta finalitat, s'ha signat entre els agents socials (patronal i sindicats) i el govern un Acord Social en Defensa de l'Ocupació que prorroga els ERTO per força major fins al 30 de juny.

Un Real Decret Llei que ha aprovat avui el Consell de Ministres i que conté  com a mesures a destacar, el fet de garantir el compromís del manteniment dels llocs de treball per part de les empreses en un termini de sis mesos des de la data de reinici de la seva activitat, les empreses podran combinar treballadors en activitat i suspesos, en una nova categoria de "força major parcial", per tal d'incentivar la reincorporació als llocs de treball del major nombre de treballadors en ERTO, les exempcions en les quotes de la Seguretat Social seran majors per als treballadors que tornin a l'activitat.

Una mesura que afectarà les empreses del territori ebrenc d'un total de 2177 empreses que han demanat un ERTO per força major i que afecten un total de 8230 treballadors segons les últimes dades del departament de treball, del dia 11 de maig. D'aquestes empreses 1035 estan al Baix-Ebre, al Montsià 884, a la Ribera d'Ebre 159, mentre que a la Terra Alta 99. "Amb aquesta mesura el Govern actua, una vegada més en aquesta crisi, per rescatar a les persones perquè ningú es quedi enrere", ha recordat el senador, Manel de la Vega.