4/03/2020

Unió de Pagesos considera inacceptable que el govern espanyol retalli un 55% les polítiques actives d’ocupació, ja que són més necessàries que mai per la crisi de la covid-19


Unió de Pagesos rebutja que el Govern espanyol plantegi una retallada de fins al 55% dels fons destinats a les polítiques actives d'ocupació, ja que, en l'actual situació de crisi i amb l'impacte que aquesta crearà en l'ocupació, aquestes polítiques seran més necessàries.
 
Segons ha tingut coneixement el sindicat de fonts del Departament de Treball, aquesta retallada podria ser a Catalunya de fins a 215 milions d'euros. Unió de Pagesos considera cabdal la tasca i l'esforç que està duent a terme Treball en el seu conjunt, i caldrà que disposi de recursos per poder afrontar el repte que representarà la sortida de la crisi com a conseqüència de la covid-19.
 
El sindicat considera prioritari que el Govern estatal es replantegi aquest posicionament i doni un missatge de tranquil·litat a les persones treballadores que es veuen afectades per la crisi, i, si cal, pugui ajustar despesa d'altres ministeris l'execució del pressupost dels quals segurament no serà del 100%, i segurament no tan essencials per fer front a una de les principals tasques que s'haurà d'abordar per recompondre l'economia. Cal tenir en compte que un dels principals reptes passarà necessàriament per l'impuls de polítiques actives per reactivar l'ocupació el més aviat possible.
 
Unió de Pagesos també demana a la resta de forces polítiques que tenen representació tant al Congrés dels Diputats com al Senat que s'impliquin per aconseguir, de manera urgent, una rectificació d'aquesta mesura del Govern estatal.