4/29/2020

Tortosa escollirà set tresors patrimonials per ser la capital de la cultura catalana el 2021


Seguint la metodologia d'aquestes darreres setmanes, l'Ajuntament de Tortosa ha convocat una roda de premsa virtual per a anunciar les novetats respecte la capitalitat de la ciutat de la cultura catalana per al 2021.

El regidor de cultura, Enric Roig, ha explicat que "l'actual situació ens ha fet aturar la continuació del comitè organitzador, l'assemblea d'experts, així com la contractació del tècnic i organitzador dels actes com a capital de la cultura". Roig ha explicat que la campanya de promoció de la ciutat comptarà amb un logotip i una cançó pròpies que ara tampoc es poden implementar.

D'altra banda, ha exposat que "des de l'Ajuntament teníem la intenció de fer unes votacions per procés participatiu en el marc de l'ExpoEbre per tal que els ciutadans escollissin 7 tresors de Tortosa, tan material com immaterials, que ens representin de cara al 2021". Com que tot això no s'ha pogut dur a terme, el president de l'organització de la Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha explicat que "aquestes votacions es faran virtualment i constaran de dues fases". Tal i com ha detallat Tudela, en la primera fase, que va des d'ara fins el 22 de maig, els ciutadans que ho desitgin podran fer arribar fins a un màxim de 7 propostes d'elements, peces o edificis i conjunts arquitectònics per tal que siguin escollits com a tresors de la ciutat de cara a la candidatura del 2021. Per fer-ho, s'haurà d'enviar un correu electrònic a l'adreça info@ccc.cat tot explicant els motius pels quals s'ha escollit aquell element patrimonial.

Pel que fa a la segona fase, aquesta tindrà lloc des del 25 de maig fins el 7 de juny i serà el procediment de votació telemàtica per escollir els 7 elements d'entre un total de 20 possibles. Posteriorment, l'endemà de la votació, es comunicaran els resultats i es procedirà a enviar uns butlletins informatius sobre aquests 7 elements escollits a un total d'unes 500.000 persones del món de la cultura de Catalunya, l'Estat espanyol, els països de la UE, Canadà, Mèxic, Brasil i Argentina que permetran posar en valor la importància d'una ciutat com Tortosa, amb 2.000 anys d'història.


Tortosa, Terres de l'Ebre, 28 d'abril de 2020


Redactat per: Irene López