4/17/2020

Montserrat reclama al Govern més ajuda per digitalitzar les PIMES i el petit comerç


El diputat republicà Alfons Montserrat ha intervingut aquest matí a la sessió de la Comissió d'Empresa i Coneixement del Parlament de Catalunya, preguntant a la consellera Àngels Chacón sobre les accions que portarà a terme per acompanyar en la digitalització del teixit empresarial català, especialment de les PIMES i el petit comerç.
Montserrat ha recordat que "l'impacte asimètric de la capacitat de la digitalització, unit al decret que fixa el tancament físic de comerços, botigues i petites empreses, arran del confinament, ha generat un augment de la incertesa sobre el seu futur mentre de manera paral·lela veuen com els grans operadors online augmenten el seu volum de negoci venent de tota mena de productes".
El diputat republicà ha demanat que "el Departament d'Empresa lideri i acompanyi en la feina de digitalitzar a totes aquestes petites empreses; i estudiï mesures per compensar els qui han patit un desavantatge per culpa del confinament".
Per a Montserrat "no es tracta únicament d'ajudar en la construcció de la recuperació econòmica i comercial, sinó d'actuar en el mentrestant, oferint al nostre teixit productiu totes les eines per poder sobreviure-hi".
En aquest sentit el diputat ha volgut destacar que "l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació al món de l'empresa, tal com s'ha demostrat en temps de confinament, ha passat de ser una necessitat estratègica a esdevenir, també, una necessitat essencial. I davant d'aquest fet el Departament d'Empresa té un rol imprescindible a l'hora d'assegurar que tothom que es vulgui i es pugui digitalitzar ho pugui fer"..