4/29/2020

Les obres de la catedral, de nou sense constructora

Fa unes setmanes, l'empresa constructora que s'encarregava de fer les obres als terrenys de les excavacions al davant de la Catedral de Tortosa va recollir totes les seves màquines, barracons i va enretirar els pocs treballadors que hi quedaven treballant a sobre del terreny.

Al passat ple virtual, a causa del COVID-19, l'alcaldessa de Tortosa anuncià que havien rebut un comunicat de l'empresa constructora, ARNÓ S.L., que els traslladava la seva renúncia a seguir amb les obres per la greu complicació d'aquestes.

Aquest matí, el tinent d'alcalde, Enric Roig, ha anunciat els motius d'aquesta decisió a la roda de premsa habitual que ofereix el consistori.

Roig ha destacat que "amb la crisi del coronavirus a l'empresa s'ha fet un ERTO parcial que ha fet impossible fer front a la continuïtat de l'obra per part d'aquesta". Això comporta a un endarreriment de l'obra, que Roig ha avançat que espera que pugui ser a finals d'any o principis de l'any vinent.

En aquest sentit, ha afegit que "l'estat d'alarma atura aquest projecte de licitació de l'obra, però des del consistori estem treballant-hi per poder-ho tenir tot a punt en quan aquest estat d'alarma s'acabi".

D'altra banda, també ha anunciat que "l'obra es troba a un 20% de la seva realització", atès que la primera fase, la dels micropilotatges, està quasi acabada perquè només en quedava un per a fer. Quan aquest s'hagi finalitzat, ja es començarà amb la següent fase, la de la construcció de la plaça i la integració de les restes arqueològiques en aquesta.

Cal tenir en compte, però, que aquest és el segon cop que les obres dels terrenys del davant de la Catedral es queden sense empresa constructora per les problemàtiques que comporten uns terrenys amb troballes arqueològiques i per la seva complexitat.

Tortosa, Terres de l'Ebre, 28 d'abril de 2020

Redactat per: Irene López