4/18/2020

La Tortosa confinada

Com és el dia a dia a la ciutat de Tortosa quan aquesta resta en silenci? Què s'hi veu als carrers d'una ciutat confinada?
Sortim al carrer per fotografiar els espais més emblemàtics de la ciutat, però amb una subtil diferència, sense ningú que els transiti, sense el bullici habitual d'un dia a dia. La plaça de l'Absis, la plaça de la Cinta, la plaça de l'Ajuntament, l'Avinguda Generalitat o el Parc Municipal Teodor González són alguns dels espais visitats i capturats per passar a la posteritat com aquell record de memòria històrica que ens mostrarà com va viure la ciutadania un confinament insòlit a causa del Covid-19.
La poca gent que hi trobem, sovint, s'amaga perquè se senten observats i controlats pels dispositius policials que recorren el municipi i els que no ho fan van ben equipats de mascaretes, guants i tota mena de proteccions per evitar el contagi.
Botigues clausurades, cartells enganxats, vianants solitaris, animals en llibertat i material sanitari llençat a terra per la gent incívica... són ara els nous habitants de la ciutat de Tortosa.

Text i fotos: Irene López