4/24/2020

Gerard Figueras es reuneix telemàticament amb el sector esportiu ebrenc

Aquesta tarda ha tingut lloc una reunió virtual entre el secretari general de l'Esport i l'Activitat Física, Gerard Figueras, i els diferents agents del teixit esportiu ebrenc, entre ells diferents clubs i entitats, regidories, federacions, consells esportius, etc. Aquesta trobada ha tingut com a objectiu tractar i debatre les problemàtiques sorgides arran de la pandèmia de la COVID-19 en el sector esportiu.


La representant territorial de l'Esport a les Terres de l'Ebre, Cinta Espuny, ha estat l'encarregada de donar la benvinguda als 75 membres que han participat de la trobada. Espuny, a més, també ha agraït la bona rebuda d'aquesta iniciativa i la gran participació en la mateixa, en la qual també hi eren el delegat territorial del Govern, Xavier Pallarès, i diversos representants territorials de l'Esport. "Gràcies a tots els qui avui sou en aquesta reunió, és vital que en aquests moments puguem compartir un espai com aquest per posar sobre la taula dubtes i preocupacions i trobar solucions per a un futur a curt i llarg termini", ha afegit Espuny.


Per la seva banda, el secretari general de l'Esport i de l'Activitat Física, Gerard Figueras, ha posat a disposició del sector esportiu la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, així com també la Representació Territorial de l'Esport a les Terres de l'Ebre per a intentar resoldre al més aviat possible totes les qüestions que vagin sorgint durant aquest confinament.


En aquest sentit, Figueras ha explicat que "hem creat un pla de xoc, treballat en un document únic, el Pla Nacional per a la Reactivació de l'Esport i l'Activitat Física a Catalunya". A més a més, el secretari general de l'Esport i de l'Activitat Física ha fet especial èmfasi en què l'esport serà una peça clau en la recuperació del país i, també, del conjunt de les Terres de l'Ebre. D'altra banda, Figueras ha donat a conèixer que "també s'està treballant en 4 fases de desconfinament progressiu, tot i que l'aplicació d'aquestes fases dependrà de l'evolució de la pandèmia i dels estats d'alerta que anunciï el Govern estatal".


Així mateix, el secretari general de l'Esport i de l'Activitat Física ha demanat a clubs, entitats i federacions que, tenint en compte les consideracions del Govern, elaborin el seu propi pla de desconfinament, tot agraint la comprensió i paciència dels clubs davant de les dificultats que ha ocasionat aquest virus. A més, Figueras ha informat que "extraordinàriament s'ampliarà la subvenció d'impacte perquè bona part d'entitats i clubs puguin accedir a aquesta línia d'ajuts, a més de prendre mesures extraordinàries, així com línies de finançament per a oferir liquiditat a les empreses i entitats del sector esportiu".


Durant la sessió telemàtica, els participants han pogut adreçar diferents dubtes al secretari general de l'Esport i de l'Activitat Física, com per exemple, la qüestió de les quotes, les mutualitats, l'obertura de les instal·lacions i complexos esportius, els casals d'estiu, la tornada de les competicions, etc.