4/21/2020

El Consell Comarcal de la Terra Alta activa una borsa de treball exclusiva per al sector agrícola i ramader

Des d'avui dilluns, el Consell Comarcal de la Terra Alta activa una borsa de treball dirigida de manera exclusiva al sector agrícola i ramader de la comarca. La borsa, que funcionarà en paral·lel a la genèrica que gestiona l'àrea de Joventut i que es manté en funcionament, es coordinarà des de l'àrea d'Empresa de l'ens comarcal. A més, a través del dispositiu d'ocupació juvenil i del dispositiu d'inserció del programa Treball a les 7 Comarques, la nova borsa de treball també s'obrirà als joves interessats en accedir a les ofertes que s'hi publicaran.

La creació d'aquesta borsa de treball sorgeix després que els sectors de la pagesia i la ramaderia de la Terra Alta traslladessin al Consell Comarcal la necessitat de tirar endavant alguna mesura per poder realitzar en condicions i de manera imminent les activitats agrícoles que fins ara duien a terme amb temporers que arribaven de fora. "Aquesta borsa de treball es crea per donar suport a la pagesia de la comarca, que necessita personal per continuar la seva feina i poder seguir sent el sector essencial que ja és. Per altra banda, també per donar una opció de feina a totes aquelles persones que s'han quedat a l'atur arran de la crisi del coronavirus, que no poden dur a terme la seva activitat habitual i que necessiten ingressos econòmics. A la vegada, la borsa segueix les normes de confinament que arriben des del Govern, ja que intenta que ningú de fora de la comarca vingui a treballar a la Terra Alta per evitar el màxim de desplaçaments possibles", explica Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal.

La borsa de treball funciona de manera senzilla amb dos apartats principals: un (inscripció temporers/es) perquè les persones que vulguin ser contractades per pagesos i ramaders de la comarca s'hi puguin inscriure com a demandants de feina, i un altre (publicar oferta) perquè els pagesos i ramaders facin públiques les seves ofertes de treball. No cal aportar cap currículum vitae, simplement especificar-hi dades que poden ser interessants per a la feina que s'hagi de desenvolupar en aquests sectors. El Consell Comarcal enviarà als pagesos i ramaders les dades de totes les persones interessades en l'oferta publicada i seran ells els que decidiran qui contractaran. Les persones no seleccionades seguiran a la borsa de treball per poder ser seleccionades per un altre pagès o ramader. La contractació laboral anirà a càrrec dels pagesos i ramaders, els quals, a través del sindicat que els representi o de la gestoria amb qui treballin, duran a terme els tràmits legals contractuals. En tot cas, des del Consell Comarcal s'aconsella que se segueixi el conveni del camp i es faci cas en tot moment de les instruccions que marqui el Procicat respecte a quina política seguir a l'hora de realitzar les feines i les mesures de seguretat que caldrà tenir en compte. Aquestes instruccions, creades i consensuades entre els departaments d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el de Salut, es podran consultar a la mateixa pàgina web on s'allotja la borsa de treball.

Les persones que tinguin dificultats o no disposin dels coneixements digitals necessaris per accedir a aquesta borsa de treball es poden posar en contacte amb el Consell Comarcal de la Terra Alta de manera telefònica (977.420.018). Se'ls donarà tota l'ajuda i totes les eines que calgui perquè puguin accedir a la borsa de treball, ja sigui com a demandants de feina o per oferir-ne, en el cas de pagesos i ramaders. "Volem que sigui una borsa de treball en positiu i enfocar-la a donar resposta a les demandes pròpies de la Terra Alta", afirma Sanromà.