4/04/2020

Campos plega de Convergents i continua com a regidor de l'Ajuntament de Móra d'Ebre


Santiago Campos, al ple municipal.
El regidor i exalcalde de Móra d'Ebre, Santiago Campos, ha anunciat que ha abandonat el partit Convergents, liderat per Germà Gordó, i que continuarà com a regidor no adscrit a l'Ajuntament de Móra d'Ebre. Campos, que va ser president de Convergents a les Terres de l'Ebre, va resultar elegit a les eleccions de maig de 2019 en una llista que va promoure ell mateix, anomenada Tots i Totes per Móra d'Ebre. En els últims mesos, les discrepàncies entre Campos i el grup de persones que va formar part de la candidatura eren manifestes i el regidor assegura que "vaig trencar amb ells al mes de gener, des d'aleshores ja no els passava cap informació de l'Ajuntament perquè no m'agradava l'ús que en feien". Tampoc estava d'acord amb una sèrie de fitxatges que s'havien fet al grup, "que no puc compartir de cap de les maneres". Fa unes setmanes es va celebrar un Consell Nacional de Convergents a Móra d'Ebre, amb la presència de Gordó, durant el qual la fredor i la distància entre Campos i els membres de Tots i Totes que hi van assistir es va fer palesa.

Comunicat de SUME d'ahir.


Ahir els integrants de Tots i Totes per Móra d'Ebre anunciaven que trencaven amb Campos i creaven un grup anomenat Societat Unida Móra d'Ebre (SUME), amb la qual cosa posaven terra pel mig amb Campos. L'exalcalde, però, diu que no és Tots i Totes qui trenquen amb Campos, és Campos qui va trencar al gener passat amb Tots i Totes. Sigui com sigui, el que està clar és que la línea de treball dels que ara constituïxen SUME és diametralment oposada a la manera de fer de l'exalcalde Campos
-polític de la vella escol-, amb una constant activitat en pro de la transparència i facilitant tota mena d'informació i detalls sobre l'acció de govern a la ciutadania. D'ençà de les eleccions municipals passades, els promotors de SUME són els que han assumit un paper d'oposició més actiu al municipi, amb un seguit de denúncies a l'opinió pública i d'accions informatives contundents, cosa que no ha agradat a l'exalcalde.

Un acte amb Germà Gordó i Campos a Móra d'Ebre.
Els motius que expressa Campos per arribar a este trencament són diversos, però en destaquen dos. El primer, la política comunicativa per les xarxes socials de Tots i Totes, i el segon, el fitxatge de militants que Campos considera d'"extrema dreta". Sobre els missatges a les xarxes, Campos explica que es van difondre els salaris que cobren tots els funcionaris i treballadors municipals  públicament i també els imports que havien cobrat de l'Ajuntament tots els proveïdors, industrials, etc. que han treballat o han prestat algun servei al consistori. Campos assegura haver rebut trucades de molts treballadors municipals i d'empresaris i professionals del poble protestant per aquesta pràctica "que no puc compartir de cap manera". Campos es lamenta i creu que "això no pot ser, així no hi ha manera de fer política municipal. M'he hagut de disculpar amb tothom, amb tots els treballadors de l'Ajuntament, que els conec personalment de fa molts anys, amb els empresaris, amb l'assessoria Jurisa, amb el Jeroni de Moragas... En fi, un desastre total".

Quant al segon argument -les noves incorporacions a Tots i Totes-, l'exalcalde explica que han entrat a formar part del grup alguns elements que són declaradament d'extrema dreta i coneguts per tothom. Campos considera que "a Tots i Totes o a esta nova Societat que han creat hi faran cap tots els del PP, Ciutadans i VOX de Móra d'Ebre".

De moment, tant SUME com Santiago Campos asseguren que faran la seua via, amb llibertat, criteris propis i sense el llast d'haver-se de suportar els uns a l'altre i l'altre als uns.