3/13/2020

XavierPallarés: “La millor protecció és l’autoprotecció, percuidar-nos i cuidar els nostres; encetem mesures excepcionals perevitar l’expansió del coronavirus”

El delegat territorial del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha presidit aquest matí una reunió extraordinària del Consell de Direcció de l'Administració Territorial per valorar la situació davant l'expansió del coronavirus.

A la Delegació del Govern s'ha creat un Comitè de Crisi format pel delegat del Govern i els responsables territorials de Salut, Interior, Protecció Civil, Treball, Afers Socials i Famílies; i Educació, per coordinar les actuacions que s'hagin d'implementar "des de l'excepció de la suspensió de classes, per la qual demanem que mantinguin els infants el màxim d'hores possible a casa, com també la gent gran i posem a disposició serveis com l'atenció domiciliària per a 619 969 241.persones vulnerables, ja que cal que evitem al màxim el col·lapse dels serveis sanitaris" – ha explica Xavier Pallarès. I al mateix temps, des de la Delegació del Govern s'ha creat un Grup de Comunicació d'emergències amb les institucions municipals de les Terres de l'Ebre per conèixer "al segon qualsevol incidència que es produeixi a qualsevol dels municipis de l'Ebre; cal que treballem conjuntament i col·laborem per mitigar al màxim les conseqüències de l'expansió del coronavirus" – ha destacat el delegat del Govern.

En aquests moments, la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre ja ha confirmat 6 positius per coronavirus en les darreres hores. Es tracta d'una dona de 30 anys, resident a Ulldecona, amb simptomatologia lleu i en aïllament domiciliari. A més, d'una unitat familiar de 5 persones amb antecedent epidemiològic provocat per un viatge a Cuenca, on familiars amb els quals van tenir contacte eren positius en coronavirus.

Les persones són:

Una dona de 75 anys, resident a Tortosa amb simptomatologia lleu, en aïllament i seguiment domiciliari

Una dona de 48 anys, amb simptomatologia lleu, en aïllament i seguiment domiciliari

Un home de 52 anys, amb simptomatologia lleu, en aïllament i seguiment domiciliari

Una dona 18 anys, amb simptomatologia lleu, en aïllament i seguiment domiciliari

Una dona 69 anys de patologia més greu però estable, ingressada a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cita.

Entre els casos positius es troba una persones de l'equip de cirurgia general de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta motiu pel qual els contactes directes, tots membres de l'equip de cirurgia, es troben en aïllament domiciliari durant catorze dies. Els contactes aïllats, un total de 18 professionals són cirurgians, anestesistes, personal d'infermeria, auxiliars i zeladors.

Davant d'aquest situació, el servei es cobrirà inicialment amb un cirurgià durant les 24 hores. Així, des d'avui divendres, a partir de les 15h la regió sanitària Terres de l'Ebre unifica l'atenció de la patologia de l'especialitat de cirurgia de Baix Ebre i del Montsià a l'hospital de referència, l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

Es cancel·la tota l'activitat programada no urgent, activitat quirúrgica i consultes externes de cirurgia de l'Hospital de Tortosa.

Alhora es preveu complir amb l'activitat oncològica programada i, en el cas indispensable de reprogramar aquestes intervencions es farà sempre en el termini més breus, amb data programada i en el mateix hospital o a l'hospital més proper possible.

També s'atendrà tota la patrologia urgent de l'especialitat.