3/13/2020

Unió de Pagesos remarca el rol de la pagesia en el proveïment de productes frescos i de proximitat en el marc de la crisi pel coronavirus


Unió de Pagesos remarca el rol que té la pagesia tenint en compte la seva contribució a l'hora de proveir la població de productes frescos i de proximitat en el marc de la crisi provocada pel coronavirus. Cal recordar que els productors treballen amb normalitat per seguir complint l'objectiu de subministrar aquests aliments als ciutadans.
 
En aquest sentit, per al sindicat és molt important que les administracions no dificultin la comercialització de fruites i hortalisses de la pagesia en mercats no sedentaris i en el conjunt de les prohibicions preventives per evitar la propagació del virus.
 
Per aquest motiu, Unió de Pagesos demana el compromís de les administracions perquè tinguin en compte l'abastiment de producte fresc i de proximitat per no crear situacions de greuge comparatiu als productors agroalimentaris del país respecte a altres tipus d'aliments.
 
El sindicat considera que la pagesia contribueix amb el proveïment d'aliments bàsics a la població i que cal garantir que aquests siguin subministrats en condicions de normalitat i que es mantinguin les xarxes de distribució habituals.
 
Cal recordar que els aliments produïts amb la normativa europea garanteixen els estàndards de qualitat alimentaria, més necessària que mai en l'actual situació.