3/26/2020

Unió de Pagesos obté el suport de les associacions de consumidors CUS i UCC per continuar insistint a demanar que els ajuntaments no impedeixin els mercats d'aliments a l'aire lliure


Unió de Pagesos obté el suport de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat, Salut, Consum i Alimentació (CUS) i la Unió de Consumidors de Catalunya (UCC), per tal que el sindicat segueixi reclamant als ajuntaments que han suspès l'obertura dels mercats d'aliments a l'aire lliure d'aforament inferior a 1.000 persones que rectifiquin.
 
El sindicat remarca que impedir aquests mercats contravé la resolució del Departament de Salut, el Reial Decret d'estat d'alarma i el Reial Decret que regula la venda directa de productes peribles i a més perjudica la pagesia i la ciutadania pel fet que entorpeix l'accés als aliments.
 
Unió de Pagesos recorda que altres ajuntament com els de Vilanova i la Geltrú (Garraf) i Montblanc (Conca de Barberà) han rectificat i han tornat a posar-los en pràctica. En aquest sentit, el sindicat insisteix a les entitats municipalistes, Associació Catalana de Municipis i Federació de Municipis de Catalunya, que facin una crida per complir els criteris d'obertura dels mercats de productes frescos a l'aire lliure autoritzats i obligatoris.
 
Unió de Pagesos recorda als ajuntaments que, si els cal, poden demanar reforços a les autoritats competents per posar mesures de control per dosificar l'aforament als espais d'aquests mercats, tal com estableix el Reial Decret d'estat d'alarma.
 
En aquesta context de confinament a causa del coronavirus de la covid-19, el sindicat insisteix que la pagesia és la peça determinant per proveir la població de productes frescos i de proximitat. Els productors treballen amb normalitat per seguir complint l'objectiu de subministrar aquests aliments als ciutadans.
 
 
-Més informació: Josep Cuscó, responsable de Mercats d'Unió de Pagesos  (tel. 620 308 577)
 
 
 
MUNICIPIS QUE NO DEIXEN FER MERCATS D'ALIMENTS A L'AIRE LLIURE:

Alt Camp
Valls
Baix Llobregat:
Sant Vicenç dels Horts
Cornellà
Mercat de Torreblanca mancomunat per Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern
Esplugues de Llobregat
Baix Penedès
Calafell
Barcelonès
Barcelona: (ha suspès els mercats de la xarxa de mercats de pagès d'economia social i solidària que es fan a diferents barris, tot i que ha rectificat en el sentit d'obrir alguns locals municipals en els quals operen diferents Grups de consum)
Conca de Barberà
Santa Coloma de Queralt
Garraf
Sant Pere de Ribes
Maresme
Pineda de Mar
Mataró
Calella
Montsià
La Sènia
Osona
Vic
Roda de Ter
Calldetenes
Ripollès
Campdevànol
Camprodon
Segarra
Cervera
Segrià
Lleida (malgrat haver rectificat en primera instància, ha tornat a tancar els mercats a l'aire lliure del dijous i del dissabte)
Tarragonès
Tarragona
Terra Alta
Arnes
Bot
Vallès Oriental
Granollers