3/13/2020

Unió de Pagesos demana als ajuntaments catalans que no prohibeixin la comercialització de fruites i hortalisses en mercats no sedentaris pel coronavirus


Unió de Pagesos demana als ajuntaments catalans, organismes competents en la gestió dels mercats no sedentaris del seu àmbit, que no prohibeixin la comercialització, per part de la pagesia, de productes peribles com fruites i hortalisses com a conseqüència del coronavirus. El sindicat considera que no té cap sentit prohibir la venda de producte fresc i de proximitat, tan necessari per a la població aquests dies, a diferència d'altres productes no peribles i que no són de primera necessitat.
 
Unió de Pagesos considera que seria una contradicció que els centres comercials i les grans superfícies es mantinguin oberts i no es permeti als pagesos i pageses, que són petits paradistes, vendre els seus productes. L'Administració està obligada a establir les mesures que cregui oportunes, però tenint en compte l'abastiment de producte fresc i de proximitat per no crear situacions de greuge molt importants per als productors agroalimentaris del país.