3/29/2020

Unió de Pagesos alerta de la possible afectació als cultius provocada per les gelades i la calamarsa d’aquesta matinada


Unió de Pagesos alerta que les gelades i la calamarsa que aquesta matinada han afectat moltes comarques catalanes poden haver causat danys a diversos cultius, entre els quals la fruita de pinyol i de llavor i els ametllers a la plana de Lleida, tot i que caldrà esperar els propers dies per conèixer l'abast dels danys.
 
Les comarques més afectades per les gelades són el Segrià, les Garrigues, la Noguera, l'Urgell i la Segarra i l'Alta Ribagorça, entre altres. El Segrià i les Garrigues podrien haver patit danys perquè les gelades han durat moltes hores. En algunes poblacions de les Garrigues les temperatures han baixat fins a 4 graus sota zero, fet que podria haver afectat els ametllers, sobretot a les fondalades. A l'Urgell, cal comprovar possibles afectacions a cereals avançats a punt d'espigar.
 
A l'Alt Empordà hi ha hagut calamarsada, encara que caldrà veure quina afectació ha tingut sobre les plantacions de fruita dolça, sobretot en el conreu de la poma.
 
A les comarques de la Catalunya Central, com el Solsonès i l'Anoia, l'afectació més important podria ser per a la colza, pèsols i alfals, i als Hostalets de Pierola (Anoia), per a la vinya.