3/08/2020

Tortosa debatrà sobre la innovació com a element de solució als reptes econòmics al II Fòrum Econòmic Tortosa - Terres de l'Ebre

El proper divendres 13 de març tindrà lloc a Tortosa el II Fòrum Econòmic de les Terres de l'Ebre, una trobada del món econòmic del territori que té com a objectiu situar les quatre comarques de l'Ebre en el mapa de l'èxit empresarial del país.
La jornada tindrà lloc al recinte modernista del Museu de Tortosa i comptarà amb la presència de ponents i conferenciants de gran recorregut en diversos àmbits del món econòmic, l'agricultura i el turisme, com és el cas de Teresa Adell, gerent de la Mancomunitat Taula del Sénia, Jaume Gurt, coach empresarial enfocat en les transformacions de l'era digital, Enric Ginovart, conseller delegat d'Incubalia i membre de la Junta de l'Associació e-commerce de les Terres de l'Ebre, o Xavier Marcet, consultor en estratègia, innovació i emprenedoria corporativa, entre molts d'altres.  

L'acte serà conduït pel periodista Ximo Rambla, editor-gerent del Setmanari l'Ebre, i comptarà amb la participació dels representants de les principals entitats socioeconòmiques del territori, com la Cambra de Comerç, l'Associació d'Empresaris de les Comarques de l'Ebre (AECE), l'Associació de Dones Empresàries de les Terres de l'Ebre (ADEDE) i la Universitat Rovira i Virgili (URV), entre d'altres.  A més a més, també hi serà present Àngels Chacón, consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, que clourà la segona edició del Fòrum, així com l'alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé, que inaugurarà la jornada.

Amb el lema "La innovació com a solució als reptes socioeconòmics", el II Fòrum Econòmic Tortosa - Terres de l'Ebre posarà un cop més el focus en el territori de les Terres de l'Ebre i la ciutat de Tortosa, plantejant els canvis de mentalitat i de caràcter sociocultural necessaris per a engrandir l'avanç en la competitivitat econòmica de la regió.

Aquesta trobada empresarial funciona com a altaveu nacional i internacional d'aquells reptes que el món de l'economia i l'empresa es planteja a mitjà i llarg termini. Un cop més, es farà incís en reivindicar les 4 comarques de l'Ebre com a motor econòmic del sud de Catalunya.

Durant el I Fòrum Econòmic Tortosa - Terres de l'Ebre, celebrat el passat 1 de març de 2019, es van tractar temàtiques entorn a la gestió personal, el talent, la transformació digital i la sostenibilitat, sota el lema "Economia amb Denominació d'Origen" . Durant el transcurs de l'esdeveniment es va realitzar un baròmetre d'opinió entre els més de 150 empresaris participants. Els empresaris assistents van respondre per via telemàtica a sis preguntes que giraven al voltant de la situació econòmica del país i el territori.

El resultat va ser que el 76% dels empresaris assistents creuen que l'economia ha millorat en els darrers anys. En concret, el 78% van opinar que la seva empresa creixerà o es mantindrà estable a mitjà termini. Per altra banda, el 69% dels empresaris de les Terres de l'Ebre van afirmar que el seu mercat principal es troba a Catalunya, i el 52% creu que la indústria agroalimentària és el sector estratègic del territori ebrenc.

De cara a aquest II Fòrum Econòmic Tortosa - Terres de l'Ebre s'aprofundirà en processos tant de teorització com de pràctica social, atenent especialment a la creativitat empresarial, la ciència i la tecnologia. "La innovació com a solució als reptes socioeconòmics" planteja estratègies econòmiques en contacte constant amb les realitats internes del territori, en un aprenentatge social intensiu que porti a plantejar alternatives viables i sostenibles de cara a la prosperitat de les activitats d'empreses, cooperatives, cellers i entitats.

Les conferències i taules rodones del II Fòrum Econòmic Tortosa - Terres de l'Ebre estan destinades a constatar el potencial empresarial del territori, així com promocionar els atractius i beneficis que aquest ofereix a les empreses. Es presentaran projectes innovadors en sectors tradicionals de les Terres de l'Ebre, es buscaran punts de connexió entre l'agricultura i el turisme de qualitat, i es sostindran diàlegs entre els sectors protagonistes per tal de destacar les millores i novetats en l'àmbit rural i l'empresarial.

Tots aquests aspectes esdevenen claus en el paper de lideratge que les Terres de l'Ebre i la ciutat de Tortosa assoleixen de cara a afrontar els reptes econòmics del futur.

Les inscripcions per participar al II Fòrum Econòmic Tortosa – Terres de l'Ebre són obertes a tothom. L'assistència és gratuïta però cal formalitzar la inscripció a través del web de l'Ajuntament de Tortosa (www.tortosa.cat).