3/07/2020

Presentació de l’Acord de col·laboració entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i els Ajuntaments i el Consell Comarcal de la Terra Alta per impulsar les polítiques d’envelliment de Quilòmetre Zero

El Consell Comarcal de la Terra Alta us convoca a la signatura de l'acord de col·laboració entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i els Ajuntaments i el Consell Comarcal de la Terra Alta per impulsar les polítiques d'envelliment de Quilòmetre Zero que tindrà lloc demà dissabte, 7 de març, a les 11.30h, a la seu del Consell Comarcal (C/ Povet de la Plana, 4) i que comptarà amb la presència del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, l'honorable senyor Chakir El Homrani.

L'evolució de les dades demogràfiques posa en evidència la tendència a l'envelliment progressiu de la població. A Catalunya, el 16,8% de la població té més de 64 anys i es preveu que l'envelliment arribi al 22,3% l'any 2030 i al 29,8% al 2060, segons dades de l'Idescat. La Terra Alta té el percentatge més elevat de gent gran –el 29,3% de la població– i gairebé ja assoleix les previsions d'envelliment del 2060 per al conjunt de Catalunya.

Davant aquest context, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, els Ajuntaments i el Consell Comarcal de la Terra Alta acorden que la situació actual de la comarca la fa propicia com a territori per permetre analitzar, explorar i anticipar l'adaptació de les polítiques públiques davant l'augment de l'envelliment i del sobreenvelliment. En aquest sentit, totes les parts es comprometen a treballar conjuntament en quatre línies prioritàries i interdependents de l'envelliment de Quilòmetre Zero: acció comunitària i envelliment actiu; serveis de proximitat que ajudin a mantenir la gent gran a la seva llar; innovació, flexibilitat i millora de l'accés i accessibilitat als serveis, i atenció integrada en xarxa. Aquest compromís es farà efectiu amb la signatura de l'acord de col·laboració entre les parts implicades.

Després de la signatura de l'acord, el conseller Chakir el Homrani i la presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà, atendran els mitjans de comunicació.