3/10/2020

Ladirectora territorial d’Educació obre la XVI edició del Certamen NacionalInfantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta de les Terres de l’Ebre


Demà dimarts, 10 de març, la directora territorial d'Educació, Montserrat Perelló, donarà el tret de sortida a la 16a edició del Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en Veu Alta, organitzat per la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament i que tindrà lloc a la sala d'actes dels Serveis Territorials d'Educació de les Terres de l'Ebre.

 

A partir de les 10.30h, l'alumnat dels centres educatius ebrencs participaran en la primera de les sessions classificatòries que s'aniran repetint els dies 10, 12, 17 i 19 de març per a les diferents categories.

 

L'objectiu d'aquest Certamen és ajudar els  lectors i lectores en la consolidació de la lectura, alhora que amb la dinàmica i la planificació de l'activitat es pretén engrescar l'alumnat a practicar aquesta destresa lectora. En aquest sentit, es treballen diferents habilitats per a esdevenir bons lectors i, al mateix temps, es comparteix un acte comunicatiu de primer ordre.  Així, durant quatre dies, participaran un total de 174 alumnes de 59 centres de les quatre comarques ebrenques.  

 

Cada  centre escolar pot participar amb un alumne per categoria, llevat de la Tropa de Corsaris, que són grups de 3. Els centres escolars trien els lectors i/o lectores que els representaran. En aquesta fase prèvia, 4.650 alumnes i prop de 205 tutors i tutores han estat consolidant el treball lector en el propi centre.

 

Les categories són:

·         Grumets Vermells: alumnat de cicle mitjà d'educació primària,

·         Grumets Verds: alumnat de cicle superior educació primària

·         Timoners: alumnat nouvingut de CS d'educació primària I 1r o 2n d'ESO.

·         Corsaris: alumnat de 1r o 2n d'ESO .

·         Tropa de Corsaris, de 3 i/o 4t d'ESO

 

Els guanyadors d'aquesta fase passaran a les semifinals que es duran a terme el dies 5 i 7 de maig a Tarragona i l'acte final serà el 9  de juny al Teatre Nacional de Catalunya, ja que el Certamen també compta amb la col·laboració del Departament de Cultura amb la cessió de l'espai teatral i la formació dels docents, a través del Servei de Biblioteques.