3/04/2020

Esquerra Republicana mostra el seu suport i solidaritat a Lluís Salvadó

La Federació de l'Ebre d'Esquerra Republicana de Catalunya, amb la presència de diversos càrrecs i representants del partit, ha expressat avui, mitjançant la lectura d'una Declaració institucional, el seu suport i solidaritat al diputat ebrenc Lluís Salvadó.
Alfons Montserrat, president de la Federació de l'Ebre d'Esquerra ha qualificat d'"incautatòria" la fiança de més de 4,5 milions d'euros que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha imposat als diputats Lluís Salvadó i Josep Maria Jové. Montserrat, que ha anunciat la presentació de mocions als ajuntaments en suport a Salvadó i la resta de processats per l'1 d'octubre; ha manifestat que "som conscients que la repressió a les Terres de l'Ebre està centrada i focalitzada en Esquerra Republicana";  recordant així els casos judicials oberts a Paco Gas, Josep Caparrós i Albert Salvadó.
Esquerra en la seva Declaració manifesta "la solidaritat cap a Lluís Salvadó i la resta de processats per l'1 d'octubre, així com a les seves famílies". A més expressa "el ferm compromís amb els represaliats i els seus actes, que sempre han estat guiats per la seva vocació de servei públic, la millora del benestar de la ciutadania i la defensa de la llibertat".
Els republicans ebrencs "rebutgen l'ús arbitrari de la justícia espanyola per intentar criminalitzar idees polítiques legítimes i pacífiques que comparteixen amplis sectors de la societat catalana, i que s'apleguen sota un projecte cívic avalat a les urnes de forma reiterada". A la vegada que recorden que "estem davant d'una causa general contra els drets i les llibertats que atempta, i afecta directament a aquelles persones que sempre s'han mostrat compromeses amb la societat catalana i la defensa dels seus drets polítics i socials".
Tanmateix la Federació de l'Ebre d'Esquerra "reitera que la repressió no ens atura i no ens fa renunciar a res. Tenim clar que la manera que s'acabi la repressió és resoldre el conflicte polític i per això portem l'amnistia a la Taula de negociació que Esquerra ha aconseguit i que hem posat al servei del Govern de Catalunya".
La Declaració, llegida per Alfons Montserrat, acaba "fent una crida a la societat de les Terres de l'Ebre perquè participi dels actes que s'organitzin en solidaritat amb els represaliats  i a omplir la Caixa de Solidaritat (caixadesolidaritat.cat compte ES31 3025 0001 1814 33615996) per poder seguir afrontant el càstig econòmic imposat".
Josep Caparrós, alcalde de la Ràpita, ha fet saber que al seu municipi se celebrarà un gran acte solidari per recaptar fons per a la Caixa de Solidaritat. Caparrós ha definit les mesures cautelars imposades pel Tribunal a Jové i Salvadó com a  "desproporcionades i una autèntica animalada"; a la vegada que ha lloat la trajectòria de Salvadó: "s'ha dedicat a la gestió pública en honestedat i responsabilitat amb l'objectiu de treballar pel benestar de la societat i la llibertat del nostre país".