3/18/2020

Elscentres que imparteixen cicles de Formació Professional donenmaterial epidemiològic als centres hospitalaris de les Terres del’Ebre

Diversos centres d'educació de les Terres de l'Ebre que imparteixen cicles formatius relacionats amb les ciències de la Salut i amb els Serveis socioculturals i a la comunitat han fet donació de diferent material epidemiològic als centres hospitalaris de les Terres de l'Ebre.

El material de què disposen els centres és divers, ja que l'alumnat estudia amb el material epidemiològic real, des de mascaretes, ulleres, bates, barrets, peücs, guants estèrils, fins a termòmetres, tensiòmetres i pulsioxímetre, entre d'altres. Bàsicament, la cessió de material EPI ha estat de mascaretes i ulleres protectores de laboratori. Un material que "ha estat molt ben rebut pels professionals sanitaris i que els serà molt útil als hospitals de casa nostra, ja que la situació provocada per l'epidèmia del COVID-19 manté aquest tipus de material sota mínims" – ha valorat la directora territorial d'Educació, Montserrat Perelló.

Els centres educatius que ofereixen aquests estudis i que han posat aquest material epidemiològic a disposició de Salut són l'Institut de l'Ebre, de Tortosa, que imparteix els estudis de CFGM Cures Auxiliars d'Infermeria; el CFGM d'Emergències Sanitàries; el CFGM d'Atenció a les Persones en Situació de Dependència; el CFGM de Farmàcia i Parafarmàcia; el CFGS de Laboratori Diagnòstic Clínic i Biomèdic, i el CFGS de Dietètica. I també de Tortosa el Col·legi Ntra. Sra. de la Consolació que imparteix el CFGM de Cures Auxiliars d'Infermeria.

A més a més, han col·laborat l'Institut Ramon Berenguer IV d'Amposta que imparteix el CFGM de Cures Auxiliars d'Infermeria i el d'Higiene Bucodental; i l'Institut Julio Antonio de Móra d'Ebre, que ofereix el CFGM d'Atenció a les Persones en Situació de Dependència.