3/10/2020

Els Urban Sketchers omplen els carrers de Tortosa


Prop d'una trentena de pintors van trobar-se a la ciutat de Tortosa durant tot el dissabte. Es tracta del col·lectiu dels anomenats "Urban Sketchers", uns pintors d'aquarel·la, de dibuixos a carbó, o bé, amb tinta, que vénen d'arreu de Catalunya i visiten diferents ciutats de les Terres de l'Ebre per venir a fer les seves il·lustracions i, al mateix temps, per fer turisme i conèixer quins són els espais més emblemàtics de la ciutat.

Aquest mes han vingut a Tortosa i han plasmat als seus quaderns la bellesa de dos dels edificis estrella del modernisme tortosí: el Mercat Municipal, obra de l'arquitecte Joan Torras i Guardiola, i l'Antic Escorxador Municipal, obra de l'arquitecte Pau Monguió i Segura. Dos edificis sumptuosos que mostren la magnificència de la societat tortosina del moment. Un d'ells, el Mercat Municipal, ja no es conserva tal i com era antigament perquè va quedar molt malmès amb els atacs aeris de la Guerra Civil i la situació actual és la reconstrucció que en va fer Regiones Devastadas. L'altre, és l'actual Museu de Tortosa, un edifici del corrent higienista que va ser molt innovador per al seu temps.

Els Urban Sketchers han quedat meravellats al davant dels edificis i s'han quedat amb les ganes de quedar-s'hi més estona. Per la seva banda, els paradistes del Mercat Municipal també estaven molt satisfets de ser els protagonistes dels dibuixos dels pintors, atès que iniciatives com aquestes ajuden a potenciar el comerç local, i més, en un moment com l'actual en el qual el sector turístic també s'ha vist afectat per la por del coronavirus.

 

 

Tortosa, Terres de l'Ebre, 9 de març de 2020

 

Redactat per: Irene López