3/05/2020

El PSC exigeix al Govern la construcció d’un nou Hospital a les Terres de l’Ebre

El senador i 1r Secretari del PSC, Manel de la Vega ha recordat que: "d'ençà que els independentistes governen la Generalitat les inversions a les Terres de l'Ebre han davallat en un 80%". El PSC ha denunciat que la Generalitat no ha tingut en compte la problemàtica que suposa poder accedir a l'Hospital Verge de la Cinta, i que no ha plasmat aquesta necessitat en els pressupostos, per no parlar de què han enterrat la possibilitat de tenir un nou hospital. Recordem que l'any 2006 es va anunciar la construcció del nou hospital al pla parcial de la Farinera, i hi havia una inversió de 120M€, ja estava redactat el pla funcional del nou hospital, però com en molts altres grans projectes prioritaris per a les Terres de l'Ebre, el Govern d'Artur Mas decideix que la construcció del nou hospital ja no és prioritària.

"Tenim de nou l'oportunitat de revertir aquesta situació i tenir un nou hospital. El nostre territori mereix el mateix tracte que la resta de Catalunya, on sí que es preveu la construcció de nous hospitals. A més, veiem com a Tarragona la Generalitat construirà, d'aquí a poc, un nou hospital que ja disposa d'assignació pressupostària, en una reiterada discriminació envers les Terres de l'Ebre". Ha declarat Manel de la Vega, primer secretari del PSC de l'Ebre.

Actualment l'únic que està previst és una ampliació de l'actual amb tota la problemàtica d'espai i funcionalitat que comporta. El que és lamentable, és que els problemes d'accessibilitat no es solucionaran amb l'ampliació de l'actual hospital. Els socialistes ebrencs han emplaçat al Govern a què estableixi de nou un pla per poder construir el nou Hospital, i que atengui les necessitats dels ciutadans i ciutadanes de les Terres de l'Ebre. "És el mínim que es pot exigir a un Govern, que es preocupi pels problemes que realment afecten les persones"

"Que han fet els successius Governs independentistes? Res de res perquè el Govern de la Generalitat d'ERC i JuntsXCat solament ha venut fum a les Terres de l'Ebre i ara ens trobem, que cada dia s'inventen una excusa, per tal de no construir un nou hospital, ara cadascú diu la seva en funció dels seus interessos polítics, i no en les necessitats de la gent. I cada dia ens trobem un alcalde que ofereix terrenys al seu municipi per construir el nou Hospital. El cert és que ens cal un canvi a la Generalitat perquè es faci un nou hospital tal com estava projectat pels governs de Pasqual Maragall i de Montilla. Un canvi que vindrà de la mà de Miquel Iceta" ha afirmat Manel de la Vega.