3/08/2020

El PSC DE LES TERRES DE L’EBRE SE SUMA ALS ACTES DE COMMEMORACIÓ DEL DIA 8 DE MARÇ AMB UN ACTE A MÓRA D'EBRE

En el marc del 8 de Març, Dia internacional dels Drets de les Dones, els i les socialistes de les Terres de l'Ebre manifestem el nostre ferm compromís amb les dones, amb la defensa dels seus drets i amb les polítiques feministes com a eina útil per avançar cap a una societat lliure de masclisme.

El PSC de les Terres de l'Ebre venim reivindicant el paper feminista que ha de tenir el conjunt de la societat, per aquest motiu fem una crida a tota la ciutadania, a les institucions i organitzacions perquè juntes avancem cap a una societat més justa i igualitària. Volem una societat paritària i participativa en la qual les dones ocupin el lloc que els correspon per dret, una societat que tracti a les dones com a persones lliures i adultes capaces de prendre les seves pròpies decisions.

Des de les institucions del territori, el PSC estem presentant mocions per tal que aquestes assumeixin tota una sèrie de compromisos i els facin efectius. Aquests van en el sentit de que es comprometin a treballar per l'avanç de la societat cap a la igualtat de gènere, rebutjant qualsevol retrocés en drets i llibertats per a les dones. A erradicar la bretxa salarial i les segregacions horitzontals i verticals que es donen al mercat de treball i a lluitar contra la mercantilització del cos de les dones (explotació sexual, pornografia, publicitat sexista...)

Així mateix, el dilluns 9 de març a les 19,30h al local del PSC de Mora d'Ebre  organitzem una acte sota el títol " MÉS DONES D'AQUÍ Educació, activisme social i voluntariat", en el que intervindran: Tere Castellà, Secretària d'organització PSC Terres de l'Ebre que parlarà sobre "la bretxa en les pensions", Marifé Altadill, coordinadora de projectes socials i voluntariat, sobre "dona i voluntariat" i Rosa Maria Hernàndez, mestra jubilada, sobre " la dona d'ara i d'abans amb la transmissió del coneixement".

Aquest any, el 8M no només és una data especialment significativa per, com sempre, reivindicar solucions a la discriminació masclista encara existent. Ho és a més per denunciar que les forces polítiques antifeministes estan en les institucions i tenim partits governant, o donant suport a governs i imposant la seva agenda masclista, que neguen fins i tot que la violència masclista existeixi. Per això diem, "contra els atacs masclistes, polítiques feministes"

Ara, per fi, comptem amb un Govern estatal que situa el feminisme com a eix transversal a tots els seus ministeris i accions polítiques. Un Govern que defensa la igualtat real, afermant els avenços assolits (sempre per governs socialistes) enfront d'aquells partits que pretenen eliminar-los. Reivindiquem amb orgull els assoliments feministes que hem realitzat a nivell estatal i català. Com sempre diem, "Fets, no paraules". Hi ha una realitat objectiva: les dones només hem avançat en drets amb governs liderats pel feminisme socialista.

Aquí a Catalunya volem que el govern de la Generalitat presti especial atenció a la xarxa d'atenció a dones maltractades, i que no desaparegui per manca d'inversió, fruit de les retallades del 2010 que no s'han revertit. Així mateix, denunciem que a  l'hora de dissenyar els pressupostos, el Govern ha estat incapaç de destinar 3M€ de recursos propis per duplicar aquests serveis. Els nous recursos que ha anunciat sortiran majoritàriament dels recursos del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere. Recursos transferits pel Govern central per sumar, i no per reemplaçar allò que haurien de fer i no fan les comunitats, com Catalunya, que tenen les competències transferides.