3/05/2020

El govern de Tortosa invertirem 3 milions d’Euros en la via pública i en equipaments


El Ple del mes de març a l'Ajuntament de Tortosa va aprovar la modificació pressupostària presentada pel govern que permetrà invertir 3 milions d'Euros en la via pública i en equipaments.. Entre les actuacions a realitzar destaquen la inversió d'1 milió d'Euros en arranjar les voreres  En concret, es contempla destinar un milió d'euros a l'arranjament de voreres; 230.000 euros a millores d'enllumenat; 123.000 euros, a les obres d'ampliació del Museu; 50.000 euros, a la reforma de la plaça de l'Ajuntament; 100.000 euros a renovar els parcs infantils; 65.000 euros, per a la supressió de barreres arquitectòniques; o 200.000 per a l'arranjament de camins o actuacions en el carrer Barcelona, entre altres.

La modificació també inclou les aportacions el els EMD's, subvencions a entitats culturals i esportives o la licitació del contracte de manteniment de les zones verdes. "Des del govern lamentem el vot contrari de Movem Tortosa, la CUP i Ciutadans a aquesta modificació que ha de permetre el funcionament de l'Ajuntament després de que també votessin en contra del pressupost i es pot qualifiquem d'irresponsabilitat anar en contra de temes com les inversions a la via pública o la millora de camins, ja que amb aquests vots contraris només es perjudica als tortosins i tortosines i a la ciutat", ha manifestat el primer tinent d'alcalde Enric Roig

Tortosa mantindrà el servei d'Oficina d'Habitatge de Tortosa

El plenari també va aprovar la pròrroga del conveni de col·laboració amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya que permetrà mantindre el servei municipal de l'Oficina d'Habitatge de Tortosa i de mediació per al lloguer social per al 2020. Roig ha recordat que "l'acord ha de permetre seguir prestant a la ciutat els serveis d'assessorament, mediació, i tramitació de lloguer social que gestiona l'Ajuntament a partir de les ajudes que estableix la Generalitat", així mateix "també permet dedicar parcialment recursos tècnics municipals, com ara dos arquitectes que es dedicaran parcialment a accions encaminades a la diagnosi de l'estat dels habitatges, a solucionar les deficiències recollides als Informes Tècnics dels Edificis més antics i a l'atorgament de subvencions per a la rehabilitació d'edificis al nucli antic." "Tot i que la majoria d'accions estan destinades al nucli antic, d'aquesta manera posem les bases del Pla Local d'Habitatge de Tortosa que desenvoluparem en breu" ha reblat Roig.

 

El ple aprova dues mocions que ja havien estat defensades pel grup socialista en anteriors sessions

Finalment el ple va aprovar dues mocions que feien referència a temes que el PSC ja havia defensat en anteriors ocasions. Així d'una banda, el govern de Junts X Tortosa i PSC van pactar un acord amb la CUP per aprovar la seva moció per reduir l'ús del glifosat en el manteniment dels parcs i jardins, que permetrà fer-ho de manera gradual amb una temporalització prevista fins al gener de 2022. Roig ha recordat que "el desembre de 2019 es va aprovar la moció que vam presentar per un adequat manteniment de les zones verdes i on demanàvem que el nou contracte de manteniment inclogui criteris de sostenibilitat i qualitat, evitant l'ús d'agrotòxics i herbicides que incloguin glifosat."

D'altra banda també es va aprovar la moció per demanar la construcció del nou hospital i no traslladar la unitat de radioteràpia de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús al Verge de la Cinta, "un tema en el que sempre hem estat pioners i capdavanters, presentant mocions i esmenes al Parlament i recordem que, a pesar de que ara Movem presenti aquesta moció, el PSC hem estat l'únic grup que va votar en contra de la modificació puntual que permetria aquest trasllat" ha reblat Roig. El portaveu de Movem, Sr. Jordan va aprofitar aquesta moció per tornar a recordar al PSC el no haver volgut fer un pacte progressista i va dir que "no érem d'esquerres". Roig va ser contundent i li va dir que "vostè no és ningú per donar-nos lliçons als socialistes, perquè donar lliçons d'esquerres és precisament no ser d'esquerres. I si busca al culpable de no haver signat un pacte d'esquerres miri a la bancada de davant" en clara referència als regidors d'ERC.