3/10/2020

8-M, la revolució feminista


D'uns anys ençà, el mes de març s'ha convertit en el mes de les dones. Elles són les que cada dia obren titulars a la premsa perquè han estat maltractades, insultades, violades, assassinades... El dia de la dona treballadora ha esdevingut en el dia de la dona, el dia que el gènere femení surt al carrer per demanar viure en una societat més justa i més igualitària, perquè com deia una de les pancartes de la manifestació d'avui, "tan debò Desigual fos només una marca". I és que, les desigualtats laborals, econòmiques, físiques... segueixen estant ben presents en ple segle XXI i cal alçar la veu per lluitar perquè els governants tirin endavant unes polítiques dignes reals i no només de paraula, entre d'altres.

Avui, tothom en parla i tothom se'n recorda de la importància de la dona, demà quan marxin les càmeres de televisió, molts potser ja no se'n recordaran.

A Tortosa s'ha celebrat, com sol ser tradició, la manifestació feminista organitzada per l'Associació de Dones de les Terres de l'Ebre. La marxa ha sortit des de la Plaça Barcelona, on s'ha fet també la lectura del manifest i ha transcorregut a ritme de batucada i amb total normalitat pels carrers de la ciutat.

Dissabte, es va fer també una concentració minoritària al davant de les escales de la Catedral i es va penjar una pancarta sota el lema "fora rosaris dels nostres ovaris", per tal de denunciar la importància que encara té l'església en l'avortament.

Ara caldrà veure si totes les reivindicacions són escoltades o segueixen caient en un sac buit.

 

 

Tortosa, Terres de l'Ebre, 8 de març de 2020

 

Redactat per: Irene López